Nogomet

Kalinić: "Dnipro nije bez šansi za finale. Sve što napravimo protiv Napolija bit će bonus"

Borna Rupnik • subota, 25.04.2015.
Kalinić: "Dnipro nije bez šansi za finale. Sve što napravimo protiv Napolija bit će bonus"
Foto: EPA

Nikola Kalinić bit će jedan od hrvatskih predstavnika u polufinalima Europskih kupova. Ukrajinci su ponosni na Dnipro, a svaki dobar rezultat bit će bonus, kaže.

Nakon što je izbacio belgijski Club Brugge s ukupnih 1:0, Dnipro iz Dnipropetrovska imat će priliku ući u varšavsko finale ovosezonskog izdanja Europske lige. Za taj će se uspjeh boriti protiv jednog od dva talijanska predstavnika, Napolija.

"Još je prerano za slavlje, nismo još ništa napravili. Imamo utakmicu već u nedjelju. U igri smo za tri trofeja, ima još puno utakmica do kraja sezone. Na kraju ćemo proslaviti", kaže hrvatski napadač Nikola Kalinić, koji brani boje Dnipra.

Dnipro je 2012. godine uspio svladati Napoli, ali ovoga će puta igrati bez ikakvog imperativa.

"Presretni smo s ovim uspjehom, ispunili smo naš europski cilj još davno i sad na dalje sve što napravimo bit će nam bonus. Ovo je lijep poklon za sve Ukrajince koji ove i prošle godine nisu imali puno razloga za veselje. Predsjednik Ukrajine nam je osobno čestitao, čak je stavio našu klupsku sliku na neku društvenu mrežu, Facebook ili Twitter", ispričao je Kalinić za Goal.

Kalinić je donedavno bio suigrač Ivanu Striniću, koji je u siječnju preselio upravo u Napoli, a nada se da bi napokon mogao staviti i trofej u svoju vitrinu.

"Ovo mi je najveći uspjeh u klupskoj karijeri. Nisam osvojio ni jedan trofej u karijeri, daj Bože da osvojim napokon tu prvu kantu. Uoči ždrijeba bilo nam je svejedno koga ćemo izvući, ali Napoli je dobar izbor. Nismo ni ovaj put bez šansi. Sa Strinićem se nisam još čuo, ali sigurno ćemo uskoro popričati. Vidjet ćemo se kad dođemo u Napoli, siguran sam", izjavio je bivši strijelac Hajduka.

O polufinalu su mu se već izjasnili i kapetan Šahtara Darijo Srna te čelni ljudi Dnipra.

"Srna je također osvojio Europsku ligu s ukrajinskim klubom i kaže mi kako imamo dobru šansu. Uprava nam nije stavila nikakav pritisak na leđa. Najprije se moramo plasirati u finale pa ćemo razgovarati o trofejima", zaključio je Nikola Kalinić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!