Košarka

Video: Warriorsi izborili polufinale Zapada, Bayless sa sirenom održao Buckse na životu

Branimir Korać • nedjelja, 26.04.2015.
Video: Warriorsi izborili polufinale Zapada, Bayless sa sirenom održao Buckse na životu
Foto: EPA

Uz dvoboj Brooklyn Netsa i Atlanta Hawksa, odigrana su još tri susreta NBA doigravanja, a u dva su uspjeha imali gosti. Warriorsi su izborili prolaz u seriji protiv Pelicansa dok su Grizzliesi došli vrlo blizu tome protiv Blazersa. Chicago će ipak morati na svom parketu tražiti četvrtu pobjedu protiv Bucksa...

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 92:90 (1-3)

Milwaukee Bucksi borili su se za pobjedu u četvrtom susretu znajući da zaostatak 0-3 u seriji je moguće nadoknaditi u teoriji, u praksi već gotovo nemoguće. Uspjeli su, na kraju je junak bio Jerryd Bayless koji je pogodio sa sirenom za pobjedu 92:90 i ostanak nade da mogu učiniti i nemoguće.

Bucksima je ostala 1.3 sekunda i lopta sa strane kod 90:90, činilo se da će susret otići u produžetak, ali Jared Dudley krasno je dodavanjem pronašao pod košem Baylessa koji je pobjegao Derricku Roseu i položio sa sirenom za pobjedu i smanjenje u seriji na 3-1.

Ne može se reći nezasluženo, Bucksi su se odlično borili, cijelim tijekom susreta bili su potpuno ravnopravan protivnik i pokazali su da se ne žele samo tako oprostiti.

"Ja sam kriv za ovaj poraz, nisam obraćao pozornost na loptu. Teško je kada dopustite protivniku polaganje za pobjedu, ali sretan sam što imam ovakve suigrače i trenera s kojima ću pokušati do pobjede u petoj utakmici", preuzeo je na sebe krivicu Rose.

Kod domaćina najefikasniji je bio OJ Mayo s 18 poena (6/11), a po deset poena su dodali Giannis Antetokounmpo (3/7, osam skokova), Khris Middleton (4/15) i Bayless (3/10, pet asistencija) dok je Jared Dudley dodao 13 poena (5/9) i pet asistencija. kod Bullsa Jimmy Butler ubacio je 33 poena (12/17, 5/7 trica) uz sedam skokova, a Pau Gasol 16 poena (5/10) uz deset skokova.

New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 98:109 (0-4)

Golden State Warriorsi prošli su pobjednički kroz seriju protiv Pelicansa i s 4-0 izborili polufinale Zapada. Četvrta utakmica bila je najlakša, domaćin je psihički dosta pao svjestan da će teško doći do preokreta nakon što je izgubio prva tri susreta.

U ovom susretu Warriorsi su pokazali zašto su najbolja momčad lige, kroz tri četvrtine potpuno su nadigrali domaćina koji je tek u završnici uspio smanjiti zaostatak kada je već bilo kasno za povratak. Tijekom drugog poluvremena bilo je i plus 24 za Warriorse, briljirali su Curry, Thompson i Greene, a bilo je očito da Anthony Davis na drugoj strani jednostavno ne može sam.

"Steph igra na nekoj drugoj razini. Neki šutevi koje je pogađao, njegova kontrola lopte, mogućnost završavanja akcije... On je elita u eliti i vidi se u njegovoj igri da želi nešto veliko", hvalio je Curryja Monty Williams.

Ovaj susret Curry je završio s 39 poena (11/20, trica 6/8), devet asistencija i osam skokova, Klay Thompson dodao je 25 poena (10/19), a Draymond Greene 22 poena (9/14), deset skokova i osam asistencija. Na drugoj strani Anthony David bio je na 36 poena (14/20) i 11 skokova, a Eric Gordon na 29 poena (12/21) i pet asistencija.

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 109:115 (0-3)

Portland Trail Blazersi su na izlaznim vratima što realno i nije neki veliki šok. Momčad igra "zakrpana", previše problema bilo je s ozljedama tijekom sezone i uoči doigravanja tek je jedan član udarne petorke bio potpuno zdrav, no on je i najizraubaniji i uz svu silnu želju ne donosi onu prevagu kakva se očekivala. Lillard je u trećoj ipak pokazao naznake dizanja, no još uvijek nije bilo dovoljno.

Portland nije iskoristio probleme u koje je Memphis ušao na poziciji razigravača, nakon što je ozljedu zgloba zaradio Beno Udrih sada se ozlijedio i Mike Conley, te je upisao i treći poraz. Ti problemi Grizzliesa daju malu nadu Portlandu, ali ona je doista mala jer bi bilo ravno čudu da se uspije vratiti protiv ovakvog protivnika. Tim više što su Blazersi daleko od idealnog stanja i s formom i na fizičkom planu.

U trećoj utakmici krenuli su nervozno, ušli u zaostatak koji su kasnije morali hvatati, uspjeli su se privući na tri poena minusa, ali bliže nije išlo.

"Imali smo momentum na svojoj strani, pogodili smo neke šuteve, navijači su bili uz nas i pomislio sam da bi to mogla biti jedna od onih utakmica u kojoj smo se izvukli. Na žalost nije se tako rasplelo", kaže Terry Stotts.

Memphis su predvodili Marc Gasol s 25 poena (6/17) i sedam skokova i Courtney Lee s 20 poena (5/8) i pet skokova. Kod Portlanda Nicolas Batum ubacio je 27 poena (9/18, trica 6/12) uz šest skokova, CJ McCollum 26 poena (8/14), Damian Lillard 22 poena (9/17) uz devet asistencija te LaMarcus Aldridge 21 poen (6/18) uz sedam skokova i pet asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.04.2015. u 13:41
    fino se rauba rose po 40 minuta. samo je pitanje u kojoj tekmi će vrisnut...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2015. u 11:03
    Bullsi 28 turnovera!?!?!? pa tak ne bi ni knickse pobijedili. Nevezano za to bucksi zbog borbenosti zasluženo uzeli jednu. šteta kaj su pelsi propustili svoju šansu u trećoj, mislim da su i oni zaslužili izbjeć metlu barem zbog davisa
    Obrisan korisnik