Rukomet

Zagrebaši uvjerljivim slavljem nad Marinom Kaštelom osigurali Final Four Kupa Hrvatske

Iz Kutije šibica:Zvonka Keliš • nedjelja, 26.04.2015.
Zagrebaši uvjerljivim slavljem nad Marinom Kaštelom osigurali Final Four Kupa Hrvatske
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši PPD Zagreb u Kutiji su šibica u četvrtfinalnom susretu Kupa Hrvatske u nastavku susreta slomili otpor ekipe Marine Kaštele te su ubacili u brzinu više kako bi osigurali uvjerljivo slavlje s devet pogodaka razlike vrijedno završnog turnira samoga natjecanja.

PPD Zagreb - Marina Kaštela 32:23 (14:9)

Četvrtfinale Kupa Hrvatske
ZAGREB - Kutija šibica, Gledatelja: 150
Suci: Gubica/Milošević

PPD Zagreb: Stevanović (14 obrana), Jović (1 obrana); Mihić 2, Brozović 8, Stepančić 1, Čelica, Šprem 3, Čorić, Šebetić 2, Raković 5, Horvat, J. Valčić 1, Mandalinić 7, Obranović 2, Vrdoljak, Pavlović 1
Trener: Zlatko Saračević

Marina Kaštela: Pepur (5 obrana), Šegrt (1 obrana); Ilić, Milas, Banović 2, Ševo, Perkušić, Krokar 1, Javorčić 2, Vukić 4, Bujas 2, Jukić 8, Čorić 4, Ivanišević, Tukić, Šindik
Trener: Željko Čagalj

Sedmerci: PPD Zagreb: 5/5; Marina Kaštela: 3/4
Isključenja: PPD Zagreb: 4 min.; Marina Kaštela: 4 min.

Momčad PPD Zagreba u sklopu četvrtfinala Kupa Hrvatske u svojoj je Kutiji šibica ugostila ekipu Marine Kaštele koja je pružila dobar otpor svome suparniku u prvome poluvremenu susreta. U nastavku su Zagrebaši ubacili u brzinu više te su uvjerljivim slavljem osigurali Final Four Kupa koji će se nanovo održati na Festivalu rukometa u Umagu sredinom svibnja. Tamo PPD Zagreb očekuje bolji iz dvoboj GRK Varaždina 1930 i Poreča.

U susret je trener Zlatko Saračević, koji momčad vodi ovoga vikenda u odsustvu trener Veselina Vujovića, poslao Ivana Stevanovića među vratnice, kao i Luku Rakovića, Luku Stepančića, Iliju Brozovića, Josipa Valčića, Sandra Obranovića te Lovru Šprema, dok se u sastavu nisu našli Tonči Valčić i Antonijo Kovačević, kao i ozlijeđeni Filip Ivić, Leon Šušnja i Mario Vuglač.

Susret dobro otvara domaćin koji se odvaja na uvodnih 3:1 nakon čega sigurno čuva stečeno vodstvo. Trude se gosti i pružaju dobar otpor svome suparniku, no ne uspijevaju se približiti na minimalan zaostatak. Domaća momčad stoga održava prednost te odlazi na 7:3 da bi do odlaska na odmor osigurala vodstvo s pet pogodaka razlike (14:9).

Stipe Mandalinić u prvim minutama nastavka povisuje domaću prednost na +6, a ubrzo potom odvodi svoju ekipu i na 18:11, no sigurni su zatim i Šprem i Obranović za osam pogodaka prednosti hrvatskog prvaka. Gostujuća momčad i dalje se trudi te pokušava pronaći rješenje za svog protivnika, no isti samo povećava svoje vodstvo i puni mrežu Marine Kaštele za 24:15 sredinom drugoga poluvremena. Priliku na terenu stoga u redovima PPD Zagreba dobivaju i mladi Jakov Vrdoljak, kao i vratar Arian Jović, a Zagrebaši se u završnici dodatno odvajaju, odlaze i na 29:19 da bi na kraju slavili s uvjerljivih 32:23.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Ilija Brozović s osam postignutih pogodaka, Stipe Mandalinić dodao je njih sedam, Ivan Stevanović sakupio je 14 obrana, Arian Jović jednu, dok je najbolji kod Marine Kaštele bio Nikola Jukić s osam golova, Josip Pepur zaustavio je pet lopti, a Marin Šegrt jednu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!