Košarka

Video: Uniks zaustavio Simona, ali upisao poraz kod Lokomotiva

Branimir Korać • subota, 02.05.2015.
Video: Uniks zaustavio Simona, ali upisao poraz kod Lokomotiva

Prve susrete četvrtfinalne serije VTB lige odigrali su Lokomotiv i Uniks te CSKA i Astana. Domaćini su upisali pobjede, a neizvjesnije je bilo u dvoboju Simonovog kluba protiv momčadi iz Kazanja...

Lokomotiv Kuban - Uniks Kazan 74:63 (1-0)

Lokomotiv je četvrtfinalnu seriju otvorio pobjedom protiv Uniksa sa 74:63 u susretu u kojem su gosti unatoč dobroj obrani ostali bez šanse. Razlog tome je preveliki broj pogrešaka u napadu koji su na kraju goste odvele u poraz.

Susret je prelomljen u posljednjoj četvrtini kada su Hendrix, Randolph i Voronov ubacili ključne poene i odveli domaćina na 15 poena prednosti, 64:49, poslije čega se Uniks više nije uspio vratiti u utakmicu.

"Dva ključna faktora odlučila su utakmicu - skok u napadu i izgubljene lopte. Randolph i Brown uzeli su puno lopti pod našim košem čime su domaćini dobili osam dodatnih napada, a to je 16 poena. Čak i da su samo polovicu realizirali, to je svejedno velika prednost. Pravilo u košarci je - ukoliko kontroliraš skok, kontroliraš i utakmicu. Imali smo čak 17 izgubljenih lopti dok je protivnik imao samo šest, a igrači koji su ulazili s klupe nisu igrali dobro. Pozitivno je što smo uspjeli zaustaviti Delaneya i Simona, praktički kompletnu vanjsku liniju izuzev Voronova koji je opet malo koševa postigao u igri jedan na jedan", analizirao je Evgenij Pašutin.

U pobjedničkom sastavu Anthony Randolph ubacio je 17 poena (7/12) uz pet skokova, a Evgenij Voronov dodao je 15 poena (4/8). Kruno Simon za 25 minuta upisao je šest poena (3/5 za dva, 0/1 za tri) uz sedam asistencija. Kod gostiju Curtis Jerrells ubacio je 18 poena (6/11) uz šest skokova i pet asistencija, a James White dodao je 11 poena (4/8) i osam skokova.

CSKA Moskva - Astana 103:58 (1-0)

Moskovski CSKA priredio je show svojim navijačima u drugom poluvremenu susreta protiv Astane iako je mnogima "pojeo živce" u prvom dijelu. U prvih 20 minuta CSKA nije igrao dobro, imao je malu prednost na odmoru i malo toga je funkcioniralo u obrani favorizirane momčadi.

Astana je prelako dolazila do poena i u poluvremenu je Dimitris Itoudis imao što za prigovoriti svojim igračima. Čini se da su oni to shvatili ozbiljno i odgovorili su na pravi način i u drugih 20 minuta pregazili Astanu. Drugo poluvrijeme riješili su u svoju korist s čak 56:16 i zasluženo i očekivano poveli su s 1:0 u seriji.

"Očito je da smo vidjeli dvije različite slike u prvom i drugom dijelu, posebno u obrani. Naš protivnik je u prvom dijelu pogodio neke teške šuteve, ali tijekom odmora razgovarali smo o tome kako pojačati obranu i uspjeli smo. Ne smijemo zaboraviti da je Astana igrala bez četvorice važnih igrača Andrića, Calathesa, Browna i Caner-Medleya, ali i nama su nedostajali Kiriljenko, Fridzon i Nichols", komentirao je Itoudis.

Najbolji kod pobjednika bili su Nando De Colo sa 17 poena (5/7) te s po 15 Manučar Markoišvili (6/10) i Viktor Hrjapa (6/8, pet skokova). Kod gostiju Jerry Johnson ubacio je 17 poena (6/15) uz sedam asistencija i pet skokova, a Anton Ponomarjev dodao je 15 poena (6/15).

Foto - Lokomotiv Kuban, Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!