Tenis

Andy Murray nakon trosatne borbe stigao do prve titule na zemljanoj podlozi

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 04.05.2015.
Andy Murray nakon trosatne borbe stigao do prve titule na zemljanoj podlozi
Foto: EPA

ATP turnir u Münchenu napokon je priveden kraju i to pobjedom Andyja Murraya. Britanac je stigao do svoje prve titule na zemljanoj podlozi svladavši u finalu Philippa Kohlschreibera...

Kiša je tijekom cijelog tjedna stvorila dosta problema organizatorima ATP turnira u Münchenu, a tijekom nedjelje program je trajao vrlo kratko zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Finalni dvoboj na kraju je odigran u ponedjeljak, a nakon više od tri sata tenisa, pobjedu je odnio Andy Murray.

Murray je u Münchenu nastupio u svojem prvom ATP finalu na ovoj podlozi i stigao do pobjede sa 7:6, 5:7, 7:6 protiv domaćeg aduta Philippa Kohlschreibera koji je dva puta osvajao ovaj turnir.

Murray je ujedno prvi britanski tenisač koji je slavio na zemljanoj podlozi još od 1976. godine kada je Buster Motram odnio pobjedu u Palmi.

"Puno mi znači ova titula.Nakon nekoliko polufinala u Roland Garrosu, Rimu i Monte Carlu, napokon sam na zemlji otišao korak dalje i odmah osvojio turnir. Philipp je veliki borac i do samog kraja nije se predavao", rekao je nakon meča Murray.

Kohlschreiber je u Münchenu slavio 2007. godine kada mu je protivnik u finalu bio Mihail Južnji te 2012. godine kada je svladao Marina Čilića.

ATP München, finale:
Andy Murray (Velika Britanija) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka) 7:6(4), 5:7, 7:6(4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!