Nogomet

Real Madrid traži pozitivan rezultat u Torinu, Allegri tvrdi: "Nije istina da mi nemamo što izgubiti"

Branimir Korać • utorak, 05.05.2015.
Real Madrid traži pozitivan rezultat u Torinu, Allegri tvrdi: "Nije istina da mi nemamo što izgubiti"
Foto: EPA

Prvi polufinalni dvoboj Lige prvaka između Juventusa i Real Madrida na rasporedu je večeras, a Madriđani traže aktivan rezultat uz, po mogućnosti, postignut pogodak...

Madridski Real bez Luke Modrića i Karima Benzeme dolazi u Torino gdje će pokušati doći do što boljeg rezultata uoči uzvrata. Gareth Bale se uspio oporaviti na vrijeme i dobio je minutažu u susretu protiv Seville što je dobra vijest za Carla Ancelottija.

Međutim neigranje Modrića nikako nije dobra vijest, hrvatski reprezentativac važan je član Realove momčadi, a po Massimilianu Allegriju i ključan.

"Osim Ronalda, iz Realove momčadi izostavio bih Modrića, srećom on neće igrati", poručio je Allegri.

Ancelotti u Lukinom izostanku krpa veznu liniju na druge načine, Asier Illarramendi dobio je ponešto minuta, a u sredini je zaigrao čak i Sergio Ramos kojem doduše to i nije neka novost iako je, naravno, upotrebljiviji u posljednjoj liniji. Ostaje vidjeti za kakvu će se postavu Talijan odlučiti u Torinu.

Ostaje i za vidjeti kako će raspoložen biti Cristiano Ronaldo, igrač koji može sam slomiti protivnika, ali isto tako i biti igrač manje za svoju momčad. U španjolskom prvenstvu vodi veliku bitku s Messijem za titulu najboljeg strijelca i ta bitka ga je dovela do nekoliko neugodnih situacija gdje nije bio zadovoljan time što su neki drugi igrači bili strijelci, a ne on. U susretima protiv Juventusa morat će potisnuti prenaglašeni ego i biti, kako se kaže, u službi momčadi.

"Očekujem izjednačenu utakmicu. Protiv Atletica smo imali posjed lopte na svojoj strani, međutim ovdje nas očekuje protivnik koji je po svojim karakteristikama sličan nama što se tiče želje za posjedom. Želimo napadati i to ćemo i pokušati napraviti, ali moramo se i dobro braniti jer nas očekuje vrlo težak protivnik", kaže Ancelotti.

Juventus je nekako medijski podređen u u polufinalu i većina priča oko novog osvajača Lige prvaka svodi se na tri imena - Real Madrid, Barcelonu i Bayern. Međutim, to je samo motiv više za torinsku momčad, ali i manji pritisak za vratom nego što je to onaj kod Madriđana.

Kao što je Real Madrid hendikepiran neigranjem Modrića i Benzeme, Juventus također ima problema. Najveći je svakako neigranje Paula Pogbe koji se ozlijedio u uzvratnom dvoboju protiv dortmundske Borussije i ne može pomoći svojoj momčadi.

Međutim od tada je prošlo dovoljno vremena, Allegri je posložio veznu liniju Marchisio - Pirlo - Vidal - Pereyra na željeni način da se sakrije izostanak sjajnog Francuza i Juventus bez obzira na te probleme igra odlično.

Na svom stadionu vrlo je čvrst, a ukoliko ne primi pogodak, u Madridu će biti posebno opasan. Obje momčadi imale su tešku zadaću i neizvjesne dvoboje u četvrtfinalu, Real Madrid je teško slomio gradskog rivala Atletica, a Juventus se nije prošetao protiv Monaca. Subašićev Monaco primio je samo jedan pogodak, ali nije uspio zabiti i oprostio se od natjecanja.

Allegri prebacuje ulogu favorita na stranu gostiju.

"Ovo je polufinale, oni su prvaci Europe i zato imaju nešto veće šanse za prolaz. Međutim ovdje ne smijete posustati i reći da ste napravili svoje i da nemate što izgubiti. Možemo izgubiti priliku za nastup u finalu, a sve što smo dosad napravili, napravili smo s tim ciljem."

Madriđanima je ovo peti nastup u nizu u polufinalu, a u četiri navrata ranije su zaustavljeni. Juventusu je ovo prvo polufinale nakon 2003. godine.

Juventus: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Marchisio, Pirlo, Vidal; Pereyra; Morata, Tévez.

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo; James, Kroos, Ramos, Isco; Bale, Ronaldo.

Liga prvaka

polufinale - prve utakmice

Juventus2:1Real Madrid
Barcelona3:0Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz05.05.2015. u 17:14
    Juve, Juveeee, ale, ale, ale, ale, Juveee, Juveee!!!
    sportoz
  • ivos05.05.2015. u 15:29
    Forza Juve
    ivos
  • matbaric05.05.2015. u 15:09
    Ajmo Juve, ovi se vrte stalno....
    matbaric
  • Obrisan korisnik05.05.2015. u 14:45
    Neka se ponovi 2003. i da ovo polufinale ima istog ukupnog pobjednika.
    Obrisan korisnik