Liga prvaka, polufinale - prve utakmice, 05.05.2015, 20:45 h
Juventus
Juventus 2:1 Real Madrid
Real Madrid

Video: Tevezov jedanaesterac prednost Juventusa, Ronaldo osigurao Realu gol u gostima

Borna Rupnik • utorak, 05.05.2015.
Video: Tevezov jedanaesterac prednost Juventusa, Ronaldo osigurao Realu gol u gostima
Foto: EPA

Talijanski prvak Juventus stekao je jedan pogodak prednosti uoči uzvrata polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida. Branitelj naslova poražen je u Torinu 2:1.

Juventus će za tjedan dana na stadionu Santiago Bernabeu braniti pogodak viška iz prve utakmice na svom stadionu. Talijani imaju tu prednost, no Real Madrid uspio je postići vrijedan pogodak u gostima.

Stara je dama zaigrala bez trećeg stopera Barzaglija u obrani, s Moratom i Tevezom napadu, dok je Kraljevski klub bio bez ozlijeđenih Modrića i Benzeme te s oporavljenim Baleom, i Ramosom u veznom redu.

Upravo je bivši igrač Reala, Morata, prvi prijetio gostima iz španjolske prijestolnice, i već u devetoj minuti pronašao put do mreže. Tevezu je ostalo prostora za udarac iskosa, Casillas je samo skrenuo loptu, a ona je završila na nozi Juventusovog napadača koji je posprema preko crte. Pogodak nije slavio, ali domaći navijači jesu.

Još su desetak minuta Talijani kontrolirali zbivanja na terenu, no u 23. minuti pobjegao im je Ronaldo i pucao pokraj gola, ali četiri minute poslije više nije mogao pogriješiti.

Rodriguez je nakon Realove akcije po desnoj strani prebacio loptu do Portugalca, Buffon nije stigao na nju, a Ronaldo se pred golom morao samo nakloniti i pogoditi za izjednačenje.

Real je tada preuzeo više inicijative u svoje noge i zamalo je to kapitalizirao prije odlaska na odmor, kada je Rodriguez iz velike blizine glavom pogodio prečku, a potom je udarac Marcela otišao preko gola.

No, Juventus je ponovno odlučnije ušao u drugo poluvrijeme i opet brzo dočekao nagradu. Igrala se 56. minuta kada je Tevez krenuo Casillasu, na njega je startao Carvajal, a sudac Atkinson pokazao na bijelu točku.

Argentinski napadač nije pogriješio, nakon čega je trener Reala Carlo Ancelotti uveo svog džokera s klupe Hernandeza, dok je domaći strateg Massimiliano Allegri odgovorio ulaskom Barzaglija.

S nekoliko ubačaja i gužvi pred Buffonom, Real je imao dvije - tri poluprilike za novo izjednačenje, ali bez prave realizacije, dok su Juventusu pripale završne minute. Pričuva Llorente u prvom navratu nije pronašao slobodnog suigrača kada je Casillas već bio svlada, a zatim nije uspio glavom uputiti opasniji udarac u izglednoj situaciji.

Stoga je odluka o putniku u Berlin ostala potpuno otvorena.

Liga prvaka

polufinale - prve utakmice

Juventus2:1Real Madrid
Barcelona3:0Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.05.2015. u 18:09
    jedanput mozes iznenaditi sa ramosom -2 puta ne.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.05.2015. u 14:23
    Napokon tekma dostojna polufinala Lige prvaka! Po meni (navijač Juventusa sam) Juventus malo bolji, taman za taj jedan gol, iako je moglo bit +2 za Juve na kraju. Malo je Juventus sreća pomazila (Jamesova greda), al sreća prati hrabre! Što se tiče uzvrata, očekujem još bolju tekmu, i puno,puno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • etti06.05.2015. u 14:19
    7 puta zaredom Real je ispadao nakon poraza u prvoj utakmici polufinala. 7 puta zaredom Juventus je prošao dalje nakon pobjede u prvoj utakmici polufinala. I ne znam točno, ali jedno 10 puta zaredom je talijanski predstavnik izbacio Reala u nokaut fazi. U onom trenutku kad Juve zabije gol u... [više na forumu]
    etti
  • Obrisan korisnik06.05.2015. u 13:39
    Ovo je lijepa pobjeda za Juve ali nije to neka velika prednost pred uzvrat. Real će to proći pred svojim navijačima ako Ancelotti ne stavi Ramosa u vezu opet.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.05.2015. u 09:31
    Nevjerovatno je koliko je bez "muda " usao u utakmicu Anceloti , za ne povjerovati , krnuvsi od veznog reda gdje mu Ramos nije od pocetka igrao kako treba , a ima dva jako dobra igraca na klupi , Marcelo los isto tako Coentrao mu na klupi ili cak Arbeloa .. O Bale-u da ne pricamo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik