Nogomet

Guardiola: "Želja je bila imati posjed lopte na svojoj strani, ali protiv Barcelone to nije lako"

Branimir Korać • četvrtak, 07.05.2015.
Guardiola: "Želja je bila imati posjed lopte na svojoj strani, ali protiv Barcelone to nije lako"
Foto: EPA

Pep Guardiola isticao je dobru igru Bayerna do završnice susreta. U posljednjih 15 minuta Barcelona je napunila mrežu Neuera koji ju je, doduše, držao bez pogotka dosta dugo zahvaljujući sjajnim obranama.

Bayern je imao tešku zadaću na Camp Nouu, a sada ima još težu. Pep Guardiola pokušao je Barceloni nametnuti svoj stil igre, no domaćin je ipak bio uspješniji.

"Htjeli smo držati loptu u svom posjedu, ali protiv Barcelone to nije lako. Nakon 1:0 izgubili smo se, a treći gol bio je ipak malo previše. Barcelona je Messi, ali Barcelona je također vrlo dobra momčad koja je u svim segmentima u vrhunskom izdanju. Neymara, Suareza, sve njezine igrače možete kontrolirati jedino da im ne dopustite igrati. Kod prva dva gola bili smo loše postavljeni, a treći je bio gotovo neizbježan."

Gubitak kontrole nakon prvog gola i izostanak dominacije smatra ključnim.

"Naš plan je bio da uzmemo loptu i natjeramo ih na trčanje. Međutim nismo dovoljno dominirali. S četiri braniča bili smo bolji nego s trojicom, igrali smo dobro do prvog gola, ali onda smo potpuno izgubili kontrolu."

Guardiola nije kritizirao svoju momčad već je čestitao igračima na svemu što su napravili unatoč brojnim problemima.

"Respektiram igrače koje sam imao na klupi, ali sam se odlučio na samo jednu izmjenu. Mogao sam više igrača zamijeniti, ali sam odlučio vjerovati momčadi na travnjaku. Ponosan sam na svoju momčad, imali smo velikih problema, ali smo došli ovako daleko. Ovi igrači su posljednjih godina osvojili puno toga, čak i Svjetsko prvenstvo, a ono loše neka ide na mene. Znali smo protiv koga igramo, u prošlosti sam puno toga napravio s visokim posjedom lopte i ne mogu zamisliti nogomet na neki drugi način. Čestitam Barceloni i vidimo se u Münchenu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir07.05.2015. u 19:11
    Što je ovaj Guardiola napravio od Bayerna? Prije 2 godine bili su momčad koja je sve osvojila, ali i što je još važnije, igrali su najbolji nogomet u zadnjih 15-ak godina. Presing po cijelom terenu, a kad dođu u posjed lopte, okomito na gol, brzo i nezaustavljivo.......a onda su doveli njega. Sad... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik07.05.2015. u 13:03
    a šta će ti posjed lopte više, treba pobjeđivat
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.05.2015. u 12:08
    Pa i imali su posjed lopte na svojoj strani i 100+ dodavanja više od Barcelone, ali to je sve bio jalovi posjed bez dovoljno brzine prema naprijed i bez ikakve okomitosti u igri.
    Obrisan korisnik