Nogomet

Neuer na golu, bez igrača Reala: Ivan Rakitić u Uefinoj idealnoj postavi

Borna Rupnik • četvrtak, 07.05.2015.
Neuer na golu, bez igrača Reala: Ivan Rakitić u Uefinoj idealnoj postavi
Foto: EPA

Europska nogometna federacija objavila je najbolju momčad prvih utakmica polufinala Lige prvaka, a mjesta među jedanaestoricom bilo je i za Ivana Rakitića.

U prvim polufinalnim susretima Lige prvaka Juventus je na svom terenu svladao Real Madrid bez ozlijeđenog Luke Modrića rezultatom 2:1, dok je Barcelona pred svojim navijačima stekla vjerojatno nedostižnu prednost protiv Bayerna (3:0).

U toj je utakmici Ivan Rakitić za Katalonce odigrao vrlo dobre 82 minute, a ujedno je asistirao za prekrasan pogodak Lionela Messija za 2:0.

Dobar Rakitićev nastup prepoznala je i UEFA, koja ga je uvrstila u idealnu momčad iz ove dvije utakmice.

"Prava vrijednost hrvatskog nogometaša bila je u razbijanju sporadičnih Bayernovih napada, ali i sam je predstavljao veliku opasnost", stoji u objašnjenju.

Društvo mu u njoj prave Bayernov vratar Neuer, braniči Chiellini, Bonucci, Mascherano i Alves, vezni igrači Vidal i Marchisio te napadači Neymar, Tevez i Messi.

Jedino Real Madrid nema svog predstavnika u idealnoj postavi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.05.2015. u 00:22
    ne znam koju su utakmicu u barceloni gledali, al neymar je jedno 40 akcija barcelone samostalno zaustavio. suarez je fulao zicera pa ga zato nisu stavili unutra, a doktor nogometa za ovog klauna
    Obrisan korisnik
  • etti07.05.2015. u 23:47
    Apsolutno, slažem se. Bonucci strašno igra, a i tehnički je izuzetno potkovan za stopera. Možda bi se i spominjao u medijima da tu i tamo nekoga ozlijedi ili žestoko uđe u duel (kao npr. Chiellini u Ronalda pri kraju tekme). Bonucci igra čisto koliko je to god moguće za stopera. Ove i prošle sezone... [više na forumu]
    etti
  • Obrisan korisnik07.05.2015. u 20:58
    Bonucci je jedan od najboljih stopera današnjice,samo je bez razloga podcijenjen od strane medija
    Obrisan korisnik