Nogomet

Prvak traži drugu ovosezonsku pobjedu protiv Zagreba, a Osijek važne bodove u Splitu

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 09.05.2015.
Prvak traži drugu ovosezonsku pobjedu protiv Zagreba, a Osijek važne bodove u Splitu
Foto: FaH

Nakon što su svoju zadaću odradili Slaven Belupo i Split, red je na još četiri prvoligaša. U subotu će prvi na travnjak Zagreb i Dinamo dok će nakon njih igrati Hajduk i Osijek...

Nakon četvrtog ovosezonskog poraza od Osijeka nogometaši Zagreba na rasporedu u iduća tri kola imaju dva gostovanja i današnje domaćinstvo Dinamu. Posljednji dvoboj Zagreba i Dinama, na terenu Kranjčevićeve, završio je s početnih 0:0, a pozitivnom se ishodu Pjesnici nadaju i ovog puta.

Treći eventualni remi s Modrima donio bi Zagrebašima povratak na petu poziciju. Kao i u dosadašnjim međusobnim susretima Bijeli planiraju ostati vjerni svojoj igri, bez podređivanja protivniku.

Četvorka pred vratarem Livakovićem nakon nekoliko kola u standardnom izdanju u 33. kolu doživjet će promjenu na lijevoj strani, treći žuti karton u Osijeku je zaradio Dino Štiglec. Prema nepisanom pravilu, kada su u pitanju promjene u posljednjoj liniji, na upražnjeno mjesto trebao bi uskočiti kapetan Jurendić dok će njegovu poziciju na desnom bočnom zauzeti Šehić.

Nedostaju: Štiglec (kartoni), Bevab, Kovačić (ozljede)

U prvom dvoboju u ulozi prvaka aktualne sezone nogometaši Dinama gostovat će u Ulici pjesnika. Nakon dva remija i pobjede Zoran Mamić vjeruje i u gostujuće slavlje protiv povratnika u ligu.

"Osigurali smo naslov prvaka, siguran sam da neće biti opuštanja, da ćemo sada bolje i više uživati u igri, nastaviti u istom ritmu i igrati opuštenije. Zagreb je dobra mlada momčad koja protiv nas može igrati neopterećeno jer nema što izgubiti. No kako sam i rekao, sada i mi možemo igrati opušteno i uživati."

Zbog trećeg žutog u konkurenciji neće biti Machada. "Nije vrijeme za kemijanje nakon dugačke i naporne sezone kakva je ova bila. Naravno, želimo biti sve bolji i sezonu završiti na kvalitetan način. Neće biti otkrivanja tople vode."

Nedostaju: Machado (kartoni)

Subotnja utakmica na Poljudu između Hajduka i Osijeka vrlo je bitna za oba sastava. Naime, Hajduk želi zadržati treće mjesto koje mu sljedeće sezone garantira nastup u europskim natjecanjima, a Osijek vodi mrtvu utrku za ostanak sa Štimčevim Zadrom. Hajdukovci utakmicu dočekuju u dobrom raspoloženju, jučer su se družili s navijačima na Rivi.

"Zanima nas samo pobjeda, odnosno tri boda, jer želimo novim uspjehom približiti se svom cilju, a to je plasman u europsku ligu Osijek se nalazi u teškoj nezavidnoj situaciji, u borbi za prvoligaški status, no oni još uvijek imaju priliku izbjeći najgore. Sigurno je da će učiniti sve ne bi li nas iznenadili, mi moramo biti maksimalno koncentrirani tijekom svih 90 minuta", rekao je pred utakmicu privremeni trener Hajduka, Hari Vukas.

U posljednjoj utakmici između ove dvije momčadi na Gradskom vrtu jedini pogodak zabio je Andrija Balić, koji danas neće konkurirati za sastav. Osim njega, Vukasu će svi ostali igrači biti na dispoziciji.

Nedostaje: Balić (ozljeda)

Osječani do kraja prvenstva gostuju na Poljudu i Kantridi, dok na domaćem trenu dočekuju izravne konkurente u borbi za opstanak, Istru i Slaven Belupo. Ivo Šušak pred utakmicu s Hajdukom ima velikih problema sa sastavljanjem momčadi, a u prilog mu ne ide ni činjenica da u HNL-u nikada nije uspio svladati Hajduk na Poljudu. Ima samo jedan remi iz devet utakmica.

"Puno je izostanaka, ali ne preostaje nam ništa drugo nego se složiti što bolje i pokušati odigrati što bolje, te se nadati pozitivnom ishodu. Sigurno će izostati čak šestorica igrača, a pod upitnikom su i Vojnović i Barišić. Oni su s nama, ali veliko je pitanje hoće li zaigrati. No, nismo u situaciji štedjeti bilo koga", rekao je pred dvoboj Ivo Šušak.

Za razliku od Ive Šuška, Osijek je uspio svladati Hajduk na Poljudu, ali - samo jednom, 29. travnja 2008. Osječani su zbog objektivnih okolnosti veliki autsajderi u ovom dvoboju, ali predaja im nije opcija.

Nedostaju: Perošević, Jamak (kartoni), Platero, Kurtović, Škorić, Vukobratović (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!