Košarka

Alex Renfroe odveo Albu do prednosti u seriji protiv Oldenburga

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.05.2015.
Alex Renfroe odveo Albu do prednosti u seriji protiv Oldenburga
Foto: EPA

Posljednji par njemačkog doigravanja koji je započeo svoju seriju prvog kruga je onaj Albe i Oldenburga, a berlinska momčad u završnici je izvukla pobjedu...

ALBA Berlin - Oldenburg 95:90 (1-0)

Prvu utakmicu četvrtfinala doigravanja odigrali su ALBA i Oldenburg, a berlinska momčad odnijela je pobjedu 95:90. Do nje je došla teško, Oldenburg se predstavio kao odličan protivnik, međutim nije izdržao do kraja.

Tri i pol četvrtine gosti su funkcionirali gotovo savršeno, u napadu im je sve prolazilo, imali su i dvoznamenkastu prednost, a onda su u završnici sve prosuli.

25 sekundi prije kraja Alex Renfroe, bivši igrač Zagreba, ubacio je tricu za poravnanje na 90:90, nakon toga ubacio je još četiri slobodna bacanja i prometnuo se u junaka domaćina. Gosti? Nisu uputili šut prema košu u zadnjih 30 sekundi.

Renfroe je utakmicu završio s 23 poena (8/13) i deset asistencija, Clifford Hammonds dodao je 21 poen (8/12) i pet ukradenih lopti, Marko Banić za 17 minuta 12 poena (5/7 za dva) i dva skoka, a Leon Radošević za 25 minuta deset poena (3/8) uz dva skoka.

Kod Oldenburga Ricky Paulding ubacio je 21 poen (6/12), Julius Jenkins 18 poena (6/11), a Robin Smeulders 13 poena (6/9) uz sedam skokova

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!