Liga prvakinja - Final Four, za 3. mjesto, 10.05.2015.
Dinamo Volgograd 26:28 Vardar SCBT

Na krilima Penezić Vardar do nove brončane medalje u Ligi prvakinja

Jelena Bagarić • nedjelja, 10.05.2015.
Na krilima Penezić Vardar do nove brončane medalje u Ligi prvakinja
Foto: EPA

Nakon jučerašnjih visokih poraza, ekipe Vardara i Dinama iz Volgograda htjele su se iskupiti za lošu predstavu. U neizvjesnoj utakmici za treće mjesto na Final Fouru Lige prvakinja u Budimpešti ipak je slavio Vardar i tako obranio svoju broncu od prošle godine.

Dinamo – Sinara – WHC Vardar SCBT 26:28 (15:16)

Puno truda morale su uložiti rukometašice Vardara kako bi u susretu za treće mjesto u Ligi prvakinja svladale Dinamo iz Volgograda. Prošle godine su borbu vodile protiv danskog Midtjyllanda, dok je ove godine puno bolji otpor pružio Dinamo. Utakmica je bila neizvjesna, ali ipak iskustvo i izuzetno raspoložena Andrea Penezić donijeli su Vardaru drugu uzastopnu broncu u ovom elitnom europskom natjecanju.

Početak susreta obilježila je izjednačenost rezultata, ali i dobre obrane vratarki s obje strane. Dala se također naslutiti i raspoloženost Penezić koja je postigla prva dva pogotka za Vardar. Nakon prvih 15 minuta igre Vardar je uspio postići dva pogotka za redom i tako se po prvi puta odvojiti na plus dva (8:6). Međutim sreća nije dugo trajala za makedonsku ekipu jer je Dinamo preko Ane Kočetove došao na 8:8. Vardar se ponovo izdigao iz izjednačenja pa je preko Andreje Lekić došao na dva pogotka prednosti pet minuta prije kraja. Borbeni Dinamo se nije predao pa je do poluvremena uspio smanjiti na samo pogodak zaostatka.

Odličnim otvaranjem drugog poluvremena Dinamo dolazi do vodstva 17:16. Izjednačio je Vardar preko Anje Althaus, ali samo kratkoročno. Dinamo je ponovo prešao u vodstvo koje se čuvao do 52. minute kada se Vardar ponovo budi, kreće u seriju i preokreće rezultat. Tri minute prije kraja Vardar je vodio s dva pogotka prednosti (27:25) i tu je već bilo jasno da će Vardar ponovo oko vrata staviti brončanu medalju.

Penezić je u ovom susretu postigla ukupno devet pogodaka i time preskočila Cristinu Neagu na listi najboljih strijelaca ove sezone, no Neagu još mora odigrati finalnu utakmicu. I Maja Sokač upisala se u listu strijelaca s tri postignuta pogotka. Kod Dinama istakla se Kočetova sa sedam pogodaka, a Anita Gaće mrežu Vardara pogodila je tri puta.

Liga prvakinja - Final Four

za 3. mjesto

Dinamo Volgograd26:28Vardar SCBT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!