Nogomet

Enrique: "Rakitić je jedan od ključnih, taktički je jako pametan. Znam što će Guardiola pokušati"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 11.05.2015.
Enrique: "Rakitić je jedan od ključnih, taktički je jako pametan. Znam što će Guardiola pokušati"
Foto: EPA

Barcelona u München putuje s ugodnih 3:0, a posebne je pohvale svog trenera Luisa Enriquea prije utakmice zaradio hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Prije odlaska na gostovanju na Allianz Arenu, Luis Enrique zna da ima sve u svojim rukama i da bi trebao rutinski odraditi uzvrat polufinala Lige prvaka. Barcelona je prvu utakmicu dobila rezultatom 3:0.

"Ne želimo neku ludu utakmicu. Obje će momčadi stvoriti šanse, ali mi se ne smijemo samo braniti. Ako povedemo, stvari će se razvijati u pravom smjeru, no Bayern nam može zabiti i stvoriti probleme. Znam što će Guardiola pokušati i ne smijemo biti previše samouvjereni. Igračima treba hladna glava", izjavio je trener katalonskog velikana.

Svoj doprinos može dati i jedan od aduta Barceloninog veznog reda, Ivan Rakitić, koji je prema Španjolčevim riječima potpuno opravdao svoj dolazak na Camp Nou.

"Rakitić nam je jedan od ključnih igrača, i na planu fizičke spreme i po pitanju tehničkih vještina. Taktički, jako je pametan i svi smo u Barceloni vrlo zadovoljni njime", rekao je Enrique.

Susret je najavio i Argentinac Javier Mascherano, koji igra jednu od ključnih uloga u Barceloninoj obrani.

"Moramo zaboraviti tih 3:0 i pokušati pobijediti", sažeo je, "jer bi sve drugo bilo pogrešno. Ne znamo drugačije, napast ćemo, to nam je filozofija. Bayern će biti gladan gola od samog početka, neće nas iznenaditi. Budemo li se samo branili, pritisak će biti golem. To se u polufinalu Lige prvaka ne radi, kada svaka pogreška može biti kobna".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.05.2015. u 09:23
    onda Bayern nema šanse ako ovi čita Pepa
    Obrisan korisnik