Nogomet

Buffon: "Postoje stvari koje samo Pogba može napraviti, Fergusonova odluka bila je među najčudnijima"

Borna Rupnik • srijeda, 13.05.2015.
Buffon: "Postoje stvari koje samo Pogba može napraviti, Fergusonova odluka bila je među najčudnijima"
Foto: EPA

Povratak Paula Pogbe u momčad veliki je poticaj za Juventus uoči gostovanja kod europskog prvaka Real Madrida, a u svom je francuskom suigraču govorio i prekaljeni Gianluigi Buffon.

Talijanski vratar i prvi čuvar mreže Stare dame, Gianluigi Buffon, u srijedu će pokušati zaustaviti nalete Real Madrida i pomoći Juventusu izboriti mjesto u finalu Lige prvaka protiv Barcelone, koja je u utorak navečer izbacila Bayern.

Juventus ima prednost od 2:1 iz prve utakmice, a bit će jači za oporavljenog Paula Pogbu. Prema Buffonovim riječima, radi se svjetskoj klasi koja može napraviti ključnu razliku.

"Dugo sam godina u nogometu, a odluka Alexa Fergusona da ne igra s Pogbom i da mu dopusti odlazak jedna je od najčudnijih koje sam vidio", prisjetio se talijanski vratar Pogbinog vremena u Manchester Unitedu.

"U Juventusu smo nakon samo nekoliko treninga vidjeli koliko je dobar. Možda su im Manchesteru nedostajale naočale, ali nikada nisam vidio igrača koji je toliko dobar u svojim godinama, toliko snažan, tehnički potkovan i svestran", dodao je Buffon.

Usporedbe s Messijem i Ronaldom nisu deplasirane, kaže, svjestan da bi Pogba uskoro sreću mogao potražiti u nekom još bogatijem klubu.

"Postoje stvari koje samo Pogba može napraviti, slično kao što to čine Messi ili Ronaldo. United se odrekao jednog od najboljih igrača svijeta, što je bila dobra vijest za Juventus. Naravno da će ga se povezivati sa skupim transferima u Chelsea, Real, PSG ili Manchester City, ali zasad ostvaruje snove ovdje. Tko ga želi kupiti, morat će platiti svjetski rekord od iznosa", zaključio je Buffon.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!