Nogomet

Prosinečki: "Ako ste veliki igrač, ne znači da ćete biti veliki trener"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 14.05.2015.
Prosinečki: "Ako ste veliki igrač, ne znači da ćete biti veliki trener"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Robert Prosinečki trenersku karijeru nastavio je u Azerbajdžanu gdje je preuzeo tamošnju reprezentaciju. Iako Azerbajdžan nije nogometna velesila, Prosinečki vjeruje da posjeduje igrački potencijal...

Na klupi Azerbajdžana nalazi se hrvatski stručnjak Robert Prosinečki koji se odlučio na poziv za preuzimanje ove reprezentacije poslije odlaska Bertieja Vogtsa. Prosinečki vjeruje da Azerbajdžan posjeduje potencijal da bi ostvarivao dobre rezultate u budućnosti.

"Ako ste veliki igrač, ne znači da ćete biti i veliki trener. Kao igrač uvijek sam tražio pobjede i pokušavam to prenijeti na igrače. Vjerujem da Azerbajdžan ima potencijala za dobre rezultate, tu je puno mladih igrača i puno se ulaže u nogomet. Malo po malo i Azerbajdžan će postati nogometna zemlja", kaže Prosinečki za Goal.

Među domaćinima Europskog prvenstva 2020. godine bit će i Baku, a Prosinečki se nada da će i reprezentacija Azerbajdžana ostvariti san te se plasirati na to natjecanje.

"To nam je cilj zbog tog domaćinstva, bilo bi sjajno kada bi se i Azerbajdžan kvalificirao. Prvo treba ostvariti neki veći rezultat da se stvori ta nogometna euforija iako oni već sada vole nogomet."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!