Rukomet

Lokomotiva nadigrala Zamet u borbi za finale Kupa Hrvatske

Iz Umaga:Danijela Lemaić • četvrtak, 14.05.2015.
Lokomotiva nadigrala Zamet u borbi za finale Kupa Hrvatske

Rukometašice Lokomotive i Zameta snage su odmjerile u drugom polufinalnom susretu Kupa Hrvatske za rukometašice. U prvom poluvremenu vodila se velika bitka da bi u drugom dijelu Lokomotiva pojačala tempo i osigurala finale Kupa protiv Podravke.

Hrvatske viceprvakinje u drugom polufinalnom dvoboju Kupa Hrvatske za rukometašice na terenu dvorane u Umagu dočekale su zagrebačku Lokomotivu. Ekipe su priredile vrlo zanimljiv dvoboj svim posjetiteljima na tribinama, a u izjednačenom dvoboju na kraju su se spretnije pokazale igračice Davora Rokavca koje su se tako plasirale u finale Kupa gdje će zaigrati protiv Podravke.

U susret je vrlo dobro krenuo Zamet koji je poveo 2:0, dok s druge strane Lokomotiva nikako nije mogla uloviti ritam igre. U sedmoj minuti susreta tako je na semaforu stajalo 4:1 nakon što sigurna biva Tea Bunić. Lokosice su polako počele slagati svoje redove, pojačale su tempo igre te su u 15. minuti serijom 3-0 poravnale rezultat na 7:7. Krenula je tada velika borba na terenu, Lokomotiva odlazi na +2 (11:9), no spretna Ana Rajić smanjuje na 10:11. No, Lokomotiva je serijom zgoditaka pred kraj prvog dijela uspjela pobjeći na +4 (14:10).

Ekipa Lokomotive nastavila je s dobrom igrom i čvrstom obranom te nije dopuštala igračicama Adrijane Prosenjak da smanje zaostatak. Nakon 15 minuta igre u drugom poluvremenu zagrebački sastav poveo je 20:15, ali Zamet se nije olako predao te je s dva uzastopna pogotka Josipe Jerčinović smanjio prednost protivnica na 20:17. U posljednjih deset minuta utakmice Lokosice ulaze s četiri pogotka prednosti, a do posljednjeg sučeva zvižduka to vodstvo se povećalo na 27:23.

Najbolja su kod Lokomotive bile Lidija Horvat i Ivana Božović svaka s po osam pogodaka, dok je na vratima Ivana Jelčić sakupila osam obrana. U redovima Zameta istaknula se Tea Bunić s pet pogodaka, a jedan manje upisala je Ćamila Mičijević. Vratarski tandem Strukar-Šegota sakupio je sedam obrana.

Kup Hrvatske za rukometašice, Umag:

Polufinale:
Lokomotiva - Zamet 27:23 (14:10)

Foto: Jozo Čarabaja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!