Nogomet

Vlasnik Sarajeva postao novi vlasnik Santinijevog Kortrijka

Sportnet • petak, 15.05.2015.
Vlasnik Sarajeva postao novi vlasnik Santinijevog Kortrijka
Foto: Duje Bonačić

Vlasnik FK Sarajeva malezijski milijarder Vincent Tan završio je posao oko kupovine belgijskog prvoligaša Kortrijka za kojeg nastupa hrvatski napadač Ivan Santini.

Malezijski milijarder Vincent Tan u utorak je postao vlasnik svog četvrtog kluba u posljednjih nekoliko godina. Nakon Cardiff Cityja, FK Sarajeva i Los Angelesa FC od utorka vlasnik je i belgijskog prvoligaša Kortrijka.

"Ovo su odlične vijesti za naš klub i završili smo posao. Zasad nam u prvenstvu ide vrlo dobro, čvrsto smo nogama na zemlji i financijski smo stabilni. Sezonu ćemo završiti s više od milijun eura profita i to bez uračunavanja transfera tako da Tan ne mora investirati kako bi otplatio dugove", potvrdio je predsjednik kluba Joseph Allijns.

Vincent Tan izazvao je nekoliko kontroverzi kao vlasnik Cardiff Cityja. Jedna od njih je kad je 2012. godine tradicionalnu plavu boju dresova kluba promijenio u crvenu što je izazvalo veliko negodovanje navijača koji su tražili njegov odlazak. Tu odluku je promijenio početkom ove godine kada je vratio plavu boju dresova. Vrijedi spomenuti da Kortrijk ima crvenu boju dresova.

Kortrijk se trenutno nalazi na petom mjestu u belgijskom prvenstvu, a najbolji strijelac kluba je hrvatski napadač Ivan Santini.

Denis Drljepan-Mihoci

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!