Nogomet

Hrvatska poražena u četvrtfinalu, Belgija uspješnija nakon jedanaesteraca

Mihaela Bradovski • petak, 15.05.2015.
Hrvatska poražena u četvrtfinalu, Belgija uspješnija nakon jedanaesteraca
Foto: hns.family

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina nije uspjela proći u polufinale Europskog prvenstva. U četvrtfinalu je igrala protiv vršnjaka iz Belgije koji su bili uspješniji nakon izvođenja jedanaesteraca...

Belgija je iskoristila ono što joj je Hrvatska ponudila i plasirala se u polufinale Europskog prvenstva. Unatoč visokim ambicijama, Hrvatska nije mogla dalje od četvrtfinala iako je imala veliku priliku za prolaz.

U susretu protiv Belgije imala je vodstvo, no pogreška obrane vratila je Belgiju u igru i kasnije su Belgijci bili uspješni prilikom izvođenja jedanaesteraca.

Povela je Hrvatska u 34. minuti kada je nakon kornera Lovren pucao, lopta nije išla u okvir gola, međutim došla je do Karla Majića koji se sjajno snalazi i petom je šalje u mrežu.

Bilo je to dovoljno za vodstvo na odmoru i prednost koju je Hrvatska održavala sve do 53. minute. Tada veliku grešku radi Kalaica koji poklanja loptu Azzaozuiju koji bez problema pogađa za 1:1.

Do kraja susreta najveću priliku za Hrvatsku propustio je Babić kada je pobjegao protivničkim čuvarima i pokušao lobom dovesti Hrvatsku u vodstvo no nije bio precizan.

Odlučivali su jedanaesterci gdje je jedan promašaj bio koban. U prvoj seriji Moro je loše pucao i belgijski vratar je obranio te golovi Brekala, Lovrena i Sose nisu bili dovoljni.

Europsko prvenstvo, četvrtfinale

Hrvatska - Belgija 1:1 (1:0, 3:5 -11m)

Hrvatska: Šemper, Hudećek, Sosa, Kalaica, Soldo, Brekalo, Đurasek (od 80+3' Halilović), Majić (od 65' Babić), Moro, Lovren, Gjira (od 70' Zenko). Izbornik: D. Bašić.

Belgija: Teunckens, Delorge (od 70' Caignau), Faes, Janssens, Seigers, Thuys, Azzaoui, Ademoglu, Daneels, Rigo (od 77' Verreth), Van Vaerenbergh. Izbornik: B. Browaeys.

Foto - Drago Sopta / HNS

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!