Košarka

Banić i Radošević u dobrom izdanju u prolazu Albe u polufinale

Branimir Korać • petak, 15.05.2015.
Banić i Radošević u dobrom izdanju u prolazu Albe u polufinale

ALBA je izborila mjesto u polufinalu njemačkog doigravanja dok je Telekom Bonn izborio pobjedu na svom parketu i stigao do meč lopte protiv Ulma...

Telekom Bonn - Ulm 99:95 (2-1)

Telekom Bonn stigao je do druge pobjede u seriji protiv Ulma i to prve na svom parketu. U prva dva susreta gosti su bili uspješniji, međutim u trećoj je Telekom ipak uspio na kraju doći do pobjede i vodstva u seriji.

Svakoj momčadi pripalo je po jedno poluvrijeme, Ulm je bio bolji u prvom dijelu, međutim krajem prvog poluvremena domaćin je polako počeo preuzimati kontrolu nad utakmicom i u nastavku je bio bolji. Pokušali su gosti u završnici susreta nadoknaditi zaostatak, ali nisu uspjeli.

U pobjedničkom sastavu Angelo Caloiaro ubacio je 17 poena (3/9), a Tadas Klimavičius dodao je 16 poena (6/8) uz pet skokova. Kod gostiju Ian Vougioukas ubilježio je 27 poena (10/11), a Will Clyburn 23 poena (8/13).

ALBA Berlin - Oldenburg 87:77 (3-0)

ALBA je u tri susreta eliminirala Oldenburg nadigravši ga sva tri puta. Bilo je problema u prvom susretu kada je morala u završnici raditi preokret, međutim u naredna dva bila je bolja i nije bilo upitno hoće li slaviti.

U trećem susretu Oldenburg je počeo padati u završnici treće četvrtine i nakon toga ALBA je riješila pitanje prolaza. Imala je i 16 poena prednosti te je lakoćom stigla do prolaza.

Albu su predvodili Clifford Hammonds sa 16 poena (6/11) te hrvatski dvojac Leon Radošević (5/10, tri skoka) - Marko Banić (4/6) s po 12 poena. Kod gostiju Casper Ware ubacio je 20 poena (5/15), a Robin Smeulders dodao je 15 poena (3/10) i sedam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!