Rukomet

PPD Zagreb preko Varaždina do finala Kupa Hrvatske, u obranu naslova protiv Nexea

Iz Umaga:Zvonka Keliš • petak, 15.05.2015.
PPD Zagreb preko Varaždina do finala Kupa Hrvatske, u obranu naslova protiv Nexea

Hrvatski rukometni prvak ovoga je petka u Umagu, u drugom polufinalnom susretu Kupa Hrvatske, siguran bio protiv ekipe GRK Varaždina. Pružili su Varaždinci dobar otpor tijekom cijelog susreta, no Zagrebaši na kraju bivaju bolji s devet pogodaka razlike.

PPD Zagreb - GRK Varaždin 1930 35:26 (16:14)

Polufinale Kupa Hrvatske za rukometaše
UMAG - ŠD Marija i Lina, Gledatelja:500
Suci: Gubica/Milošević

PPD Zagreb: Ivić (4 obrane), Jović (10 obrana); Brozović 2, Stepančić 4, Šprem 4, Čorić, Šebetić 2, Raković 3, Horvat 3, Šušnja 3, J. Valčić 2, T. Valčić 1, Mandalinić 6, Obranović 3, Medić 1, Kovačević 1
Trener: Veselin Vujović

GRK Varaždin 1930: Galić, Špikić (1 obrana), Lončar (2 obrane); Šipić 3, Jeftić, Horvat 4, Kontrec 3, Vincek, I. Sršen 6, Vidaček, Huđ 1, Batinović 6, D. Sršen 2, Trefil, Herman 1, Marčec
Trener: Silvio Ivandija

Sedmerci: PPD Zagreb: -; GRK Varaždin 1930: 2/2
Isključenja: PPD Zagreb: 2 min.; GRK Varaždin 1930: 4 min.

Rukometaši PPD Zagreba u drugom su polufinalnom susretu dana u Umagu ovoga petka bili bolji od ekipe GRK Varaždina. Tako će Zagrebaši ove nedjelje poslije podne krenuti u obranu naslova osvajača Kupa Hrvatske, a na tom će im putu stajati hrvatski viceprvak Nexea za novi ovosezonski hrvatski derbi. Momčad GRK Varaždina će, pak, u borbu za treće mjesto gdje čeka ekipa Metkovića.

Trener Veselin Vujović u susret je poslao Filipa Ivića među vratnice, kao i Zlatka Horvata, Luku Stepančića, Josipa Valčića, Stipu Mandalinića, Leona Šušnju i Antonija Kovačevića. Susret su s tribina odgledali ozlijeđeni vratar Ivan Stevanović, kao i Domagoj Pavlović koji je u susretu s Porečom ozlijedio dva prsta. U sastavu Zagreba nije bilo ni ranije ozlijeđenih Lovre Mihića i Marija Vuglača, ali ni Duška Pčelice koji je na posudbi u Kataru.

Susret vrlo dobro otvara branitelj naslova koji se preko Mandalinića i Horvata odvaja na 4:1. Post od varaždinskih pogodaka tada prekida Hrvoje Batinović, no Zagrebaši sigurno čuvaju stečeno vodstvo. Uspijevaju se Varaždinci sredinom prvoga poluvremena približiti na minus dva (7:9), u završnicu prvoga dijela ulaze s pogotkom zaostatka (9:10) da bi do samoga kraja dobrano puhali za vrat svome suparniku te na predah otišli s minus dva (14:16).

Nastavak susreta donio je sigurni igru hrvatskih prvaka koji se mini serijom pogodaka Luke Rakovića i Josipa Valčića odvaja na 19:15 nakon čega slijedi igra pogodak za pogodak. Trude se i dalje Dabrovi uhvatiti priključak i pružiti što bolji otpor Lavovima pa tako do 48. minute smanjuju na minus tri (24:27) odličnim reakcijama Ivana Horvata i Batinovića, no Zagrebaši potom bivaju koncentriraniji i odvajaju se nanovo na +5. Do samoga kraja trener Vujović daje priliku svim svojim igračima, a PPD Zagreb povećava svoje vodstvo za konačno slavlje 35:26.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Stipe Mandalinić sa šest postignutih pogodaka, po četiri su zabili Luka Stepančić i Lovro Šprem, Filip Ivić sakupio je četiri obrane, Arian Jović deset, dok su najbolji kod GRK Varaždina bili Ivan Sršen i Hrvoje Batinović s po šest golova, Matija Špikić zaustavio je jednu loptu, a Mislav Lončar dvije.

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!