Nogomet

Video: Vardar uz dva pogotka Senijada Ibričića osigurao naslov, Maribor opet najbolji u Sloveniji

Branimir Korać • nedjelja, 17.05.2015.
Video: Vardar uz dva pogotka Senijada Ibričića osigurao naslov, Maribor opet najbolji u Sloveniji
Foto: EPA

Nogometaši Vardara po osmi puta osvojili su titulu prvaka Makedonije. Kolo prije kraja naslov su osigurali domaćom pobjedom protiv Renove s visokih 4:1, a odluke o prvacima pale su i u Sloveniji, Albaniji, Armeniji i Azerbajdžanu...

Nakon što je prošle godine titulu prvaka Makedonije ponio Rabotnički, ove godine naslijedio ga je Vardar. Vardar je vratio krunu u svoje vlasništvo te stigao do osmog naslova prvaka Makedonije od neovisnosti.

U predzadnjem kolu Lige za prvaka svladao je s 4:1 Renovu uz dva pogotka bivšeg igrača Zagreba i Hajduka Senijada Ibričića te po jedan Gorana Popova i Stefana Spirovskog.

Istovremeno do pobjede je stigao i Vardarov prvi pratitelj i branitelj naslova Rabotnički koji je bio bolji od Škendije s 2:1 unatoč pogotku Bojana Vručine za goste.

Osim Ibričića koji je nastupao za hrvatske klubove, s titulom prvaka Makedonije može se pohvaliti i vratar Matija Kobetić.

Slovenski Maribor po peti je put zaredom osigurao titulu najbolje momčadi u državi, s obzirom da dva kola prije kraja ima osam bodova prednosti. Mariborčanima je to 12. titula ukupno, koju su osvojili usprkos zaostatku od devet bodova za Domžalama nakon 16 odigranih kola.

Peti uzastopni naslov osvojio je i Skenderbeu u Albaniji, a nakon tri godine pauze Pjunik je u svoje vitrine vratio pobjednički trofej u Armeniji. Naslov prvaka u Azerbajdžanu obranio je Qarabag.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!