Nogomet

Benfica, Zenit i Basel osigurali naslove prvaka, Ingolstadt novi član Bundeslige

Borna Rupnik • ponedjeljak, 18.05.2015.
Benfica, Zenit i Basel osigurali naslove prvaka, Ingolstadt novi član Bundeslige
Foto: EPA

Bitke za prva mjesta završene su u Portugalu, Rusiji i Švicarskoj, a prvi razred njemačkog nogometa dobit će još jednog novog člana.

Zahvaljujući Portovom remiju kod Belenensesa (1:1), Benfici je i 0:0 protiv Vitorije bilo dovoljno da u svoje vitrine pospremi 34. naslov portugalskog prvaka.

Benfica je tako obranila svoj prošlogodišnji trofej, što joj je prvi takav uspjeh u zadnju 31 godinu. "Sanjali smo o tome premda nismo imali kvalitetu kao proteklih godina", rekao je trener Benfice Jorge Jesus.

Prvenstvo je odlučeno i u Rusiji, gdje je Zenit dva kola prije kraja odigrao 1:1 Ufom i osigurao prvo mjesto. Momčadi iz St. Peterburga to je četvrti naslov prvaka Rusije, uz jedan osvojen u Sovjetskom Savezu. Za drugo se mjesto, koje također vodi u Ligu prvaka, bore CSKA i Krasnodar.

Nogometaši Basela po šesti su put zaredom osvojili ligaški trofej u Švicarskoj. Svoj su posao odradili čak tri kola prije kraja, odigravši 0:0 protiv Young Boysa. Baselu je to 18. titula u povijesti, a ove su je sezone "začinili" i plasmanom u drugi krug Lige prvaka.

Iduće će sezone po prvi puta u Bundesligi zaigrati bavarski Ingolstadt, koji je nastao prije 11 godina spajanjem MTV Ingolstadta i ESV Ingolstadta, a iza njega stoji Audi. Kolo prije kraja, Ingolstadt je pobijedio RB Leipzig 2:1 i potvrdio plasman u prvu ligu kao 54. prvoligaški klub u povijesti. Proteklih je sezona isto pošlo za rukom Greuther Fürthu i Paderbornu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!