Košarka

Real Madrid nakon 20 godina čekanja do naslova: "Nismo mogli poželjeti bolje mjesto za osvajanje titule"

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.05.2015.
Real Madrid nakon 20 godina čekanja do naslova: "Nismo mogli poželjeti bolje mjesto za osvajanje titule"
Foto: EPA

Dva desetljeća prošla su od posljednjeg naslova prvaka Europe madridskog Reala, a finalnom pobjedom u Madridu protiv Olympiakosa napokon je uspio nakon dugačke suše osvojiti i ovaj trofej...

Odlično izdanje madridskog Reala i slabije izdanje Olympiakosa doveli su do izvjesnog finalnog dvoboja u kojem su Grci u drugom poluvremenu ostali bez odgovora na igru domaćina. Pablo Laso bio je pod pritiskom, od njega se tražila ova titula na njegovom parketu i uspio ju je i osvojiti.

"Teško je pronaći riječi, jako sam sretan. Igrači su odradili fantastičan posao, iza nas je sezona s puno ozljeda, teških trenutaka, neočekivanih poraza, ali smo ostali zajedno i to je ono najvažnije. Kada imaš zvijezde, najvažnije je da ostaneš prava momčad. Prvaci smo Europe i jako sam ponosan, nema boljeg mjesta za osvojiti naslov prvaka. Vassilis Spanoulis ubacio je samo tri poena, ali nemam čarobni štapić da ga zaustavim, za sve su zaslužni igrači. Koristili smo puno igrača na njemu i nije se mogao priviknuti na pojedinog stoga je to bila prava momčadska izvedba. Danas sam sretan, ali ako u srijedu izgubimo, bit ću jako ljut", kaže Laso.

Giannis Sfairopoulos čestitao je Madriđanima na osvojenoj tituli, no i on je bio svjestan da Olympiakos nije odigrao svoju najbolju utakmicu.

"Čestitke Real Madridu, nakon ovolikog čekanja zaslužio je titulu, posebno zbog igre koju je prikazao. Držali smo ritam igre u vodama koje nam odgovaraju, domaćin nije ubacio puno poena, ali nismo bili dobri napadački. Nije bilo dovoljno energije, imali smo samo pet napadačkih skokova, a na drugoj strani uništili su nas Carrollovi šutevi. Trenutno smo razočarani, ali trebamo biti ponosni što smo došli ovdje."

Sergio Llull napokon je dočekao tu veliku titulu za koju tvrdi da mu je možda i najdraža u karijeri.

"Ovo su mi vjerojatno najbolji trenuci u karijeri. Mislim da smo zaslužili trofej, ali u sportu nekada nema previše logike. Naporno smo radili i to nam se isplatilo."

Za bolji rezultat Olympiakosa, trebao je i bolji učinak Vassilisa Spanoulisa koji je ovaj put potpuno zaustavljen i isfrustriran što je pokazao gađanjem loptom Rudyja Fernandeza.

"Nismo igrali svoju najbolju košarku, bili smo loši u skoku i slobodnim bacanjima. Kada smo se uspjeli vratiti, nismo imali dovoljno energije i nismo zadržali koncentraciju što je Real Madrid uz svoje navijače iskoristio. To je košarka, ponekad pobijediš, ponekad izgubiš. Iz poraza je najlakše za naučiti kako pobijediti sljedeći put", tvrdi Spanoulis.

Euroliga, nokaut faza

finale

Real Madrid78:59Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, nokaut faza

finale

Real Madrid78:59Olympiakos

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!