Tenis

Petra Martić i Tereza Mrdeža uspješno odradile posao na otvaranju kvalifikacija u Parizu

Branimir Korać • srijeda, 20.05.2015.
Petra Martić i Tereza Mrdeža uspješno odradile posao na otvaranju kvalifikacija u Parizu

Nakon što su svi hrvatski tenisači poispadali u prvom kolu kvalifikacija Roland Garrosa, red je došao na tenisačice koje su bile uspješnije. Petra Martić i Tereza Mrdeža svladale su svoje protivnice u prvom kolu kvalifikacija kod tenisačica...

Petra Martić si je zakomplicirala posao protiv Marine Melnikove, ali ipak je uspjela na kraju izboriti pobjedu. Mogla je Martić slaviti i lakše,l imala je priliku odnijeti pobjedu u dva seta, no ispustila je prednost u drugom setu i izgubila ga u tie-breaku.

U drugom setu Martić je imala velikih 4:0, zatim je kod 5:4 servirala za meč, ali Melnikova se iz svega toga izvukla te izborila treći set. Tamo ipak nije išlo, hrvatska tenisačica ponovno je došla do 4:0, ovaj put bila je opreznija i uspješno završila posao.

U drugom kolu kvalifikacija Martić će igrati protiv Yung-Jan Chan, 220. igračice svijeta koja je svladala Urszulu Radwansku.

Uspješna je bila i Tereza Mrdeža koja je ipak brže odradila posao protiv japanske veteranke Kimiko Date Krumm koju je svladala u dva seta.

Date Krumm je u oba seta u završnici gubila ključne servise i Mrdeža je potvrdila da igra u sve boljoj formi.

U drugom kolu kvalifikacija bit će na pravom ispitu protiv Tunižanke Ons Jabeur, pobjednice protiv Belgijke Bonaventure.

Roland Garros, kvalifikacije, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Marina Melnikova (Rusija) 6:3, 6:7(2), 6:3
Tereza Mrdeža (Hrvatska) - Kimiko Date Krumm (Japan) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!