Nogomet

Video: Schildenfeld načeo mrežu Asterasa, Kalinićev pogodak nedovoljan za ulazak u finale Kupa

Branimir Korać • srijeda, 20.05.2015.
Video: Schildenfeld načeo mrežu Asterasa, Kalinićev pogodak nedovoljan za ulazak u finale Kupa
Foto: Bruno Karadža

Gordon Schildenfeld u prvom kolu doigravanja grčkog prvenstva bio je strijelac u pobjedi Panathinaikosa kod Asterasa, a u polufinalu Ukrajinskog kupa Nikola Kalinić doveo je Dnipro u vodstvo kod Šahtara, ali Srnina momčad otišla je u finale...

Panathinaikos je krenuo u borbu za ulazak u kvalifikacije Lige prvaka gostujućom pobjedom kod Asterasa 4:0. Atenjani nisu mogli bolje zamisliti otvaranje doigravanja, bili su ubojiti, odloično koristili svoje prilike i na kraju su donijeli visoku pobjedu.

U 26. minuti gosti su stigli do prednosti kada je Karelis ubacio, a Schildenfeld bio prvi na lopti i nogom ju skrenuo kroz gužvu u kut za vodstvo Panathinaikosa.

U završnici prvog poluvremena Karelis je nakon odlične asistencije Klonaridisa sam došao pred domaćeg vratara i lakoćom zabio za 2:0. Kada je ista suradnja dovela do trećeg pogotka u ranoj fazi drugog dijela, domaćin se pomirio s porazom. U završnici je Berg samo postavio konačnih 4:0.

Schildenfeld je odigrao svih 90 minuta dok je Pranjić u 74. minuti ušao umjesto Ninisa.

U polufinalu Ukrajinskog kupa sastali su se Šahtar i Dnipro, a u finale je otišao Darijo Srna sa svojim Šahtarom remiziravši kao domaćin 1:1.

Prva utakmica završila je pobjedom Šahtara 1:0, a Dnipro je to nadoknadio pogotkom Nikole Kalinića nakon pola sata igre. Prije tog pogotka Kalinić je propustio jednu odličnu priliku, no kada je ponovno došao sam pred Pjatova, bio je miran i pogodio je pokraj njega kut.

Tih 1:0 stajalo je na semaforu sve do 15 minuta prije kraja. Tada domaćini dobivaju kazneni udarac koji realizira Luiz Adriano i odvodi Šahtar u finale.

Tamo će mu protivnik biti kijevski Dinamo koji nije imao problema protiv Olimpika i visoko je slavio s 4:1 uz dva pogotka Velosa te po jedan Jarmolenka i Lensa.

U dvoboju Šahtara i Dnipra Darijo Srna igrao je svih 90 minuta, jednako kao i Nikola Kalinić, a u Kijevu je Domagoj Vida odradio svih 90 minuta za Dinamo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!