Nogomet

Video: Čukarički preko Partizana do prvog trofeja, dvostruke krune Trenčina i Maccabija

Branimir Korać • četvrtak, 21.05.2015.
Video: Čukarički preko Partizana do prvog trofeja, dvostruke krune Trenčina i Maccabija
Foto: FaH

Srijeda je bila rezervirana za dodjele trofeja, igrane su završnice u nekim kup natjecanjima, a titulu prvaka Slovačke osigurao je Trenčin...

Čukarički je stigao do svojeg prvog trofeja u klupskoj povijesti svladavši u finalu Kupa Srbije na Marakani Partizan s minimalnih 1:0. Jedini pogodak postigao je Slavoljub Srnić u 39. minuti što je Čukaričkom donijelo prvi trofej u 89 godina postojanja kluba.

Partizan je već osigurao titulu prvaka Srbije dok će Čukarički sezonu završiti na trećem mjestu i igrat će u Europi.

Trenčin je osigurao naslov prvaka Slovačke nakon što je dva kola prije kraja prvi pratitelj kiksao i omogućio Trenčinu proslavu naslova prvaka. Trenčinu je ovo prvi naslov prvaka Slovačke, a ne samo da je osvojio titulu, ranije je već osvojio i trofej kupa te je sezonu završio s dvostrukom krunom.

Raniju proslavu naslova omogućio je domaći kiks Žiline koja je poražena od Slovana s 2:1 čime je Trenčin ostvario nedostižnu prednost na vrhu ljestvice.

Dvostruku krunu osigurao je i Maccabi iz Tel Aviva koji je u srijedu osvojio Izraelski kup pobjedom protiv Hapoela Beer Sheve s čak 6:2. Ovo je prva dvostruka kruna za Maccabi od 1996. godine, a pred 32 tisuće navijača hat-trick upisao je Rade Prica.

Na osvajanje ovog trofeja Maccabi je čekao deset godina, a onda je do njega došao sa stilom.

Po treći puta u klupskoj povijesti trofej osvajača Kupa Slovenije odnio je Koper koji je u finalu bio bolji od Celja s 2:0. Denis Halilović i Jaka Štromajer donijeli su pobjedu Koperu koji je igrao završnicu bez isključenog Mateja Palčiča.

U finalu Mađarskog kupa Mateo Pavlović bio je bolji od Dinka Trebotića i Ferencvaros je odnio pobjedu protiv Videotona s visokih 4:0. Pavlović je odigrao svih 90 minuta dok je Trebotić ušao u 63.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!