Rukomet

Šego obranom sedmerca u posljednjim sekundama susreta potvrdio Kielceov 12. naslov prvaka Poljske

Zvonka Keliš • četvrtak, 21.05.2015.
Šego obranom sedmerca u posljednjim sekundama susreta potvrdio Kielceov 12. naslov prvaka Poljske

Momčad Kielcea podigla je ovoga četvrtka svoj 12. trofej u Prvenstvu Poljske svladavši u tri susreta svog vječnog rivala, aktualnog viceprvaka Poljske. Nakon dva uvjerljiva slavlja Kielcea, u Orlen Areni je, u trećem finalnom susretu, Wisla Plock pružila odličan otpor, no konačno slavlje i proslavu naslova pet sekundi prije samoga kraja obranom sedmerca Kielceu donosi hrvatski vratar Marin Šego.

Rukometaši Kielcea obranili su ovog četvrtka naslov poljskog prvaka te su tako u trećem međusobnom susretu za prvaka Poljske, nakon velike borbe, minimalno svladali Wislu Plock 29:28. Uvjerljivi su novi stari poljski prvaci bili u prva dva susreta da bi u trećem, u Orlen Areni, vodili veliku borbu s domaćinom kojeg na koncu svladavaju s pogotkom razlike. Upravo potvrdu pobjede i veliko slavlje za 12. naslov prvaka Poljske Kielceu je donio hrvatski vratar Marin Šego koji je obranio sedmerac, odnosno, pokušaj za izjednačenje pet sekundi prije samoga kraja susreta.

U prvom susretu prije pet dana Kielce je bilo bolje 31:26 (13:11) uz četiri pogotka Ivana Čupića, dva Denisa Buntića te jedan Manuela Štrleka, dok je u narednom susretu Kielce bilo još jednom uvjerljiv i siguran te je slavio 25:16 (11:10) uz sjajno izdanje Šege i njegovih 15 obrana, kao i po dva pogotka Štrleka i Buntića te jedan Željka Muse.

Slika 1 od 1.

Treći susret na rasporedu je bio ovog četvrtka u Orlen Areni u kojoj je Wisla Plock na domaćem terenu pružila mnogo bolji otpor, iako joj je u prethodnim susretima nedostajalo nekoliko važnih igrača. Borbeno je, ali uz brojne pogreške bilo od prve minute trećeg međusobnog susreta ove dvije ekipe u borbi za naslov prvaka Poljske. Dobro susret otvara vratar Wisle Plock Rodrigo Corrales, no branitelj naslova uspijeva se nakon deset minuta igre odvojiti na 4:2 da bi poljski viceprvak još jednom izjednačio, a velika borba odvijala se do odlaska na odmor kada domaćin preuzima vodstvo i odlazi na 17:14.

Izjednačena igra uslijedila je u nastavku te nakon serije gostujućih pogodaka Kielce golom Julena Aguinagaldea odlazi na minimalnih 18:17. Obje ekipe potom se izmjenjuju u laganom vodstvu te borbeno uistinu biva do samoga kraja dvoboja. U posljednjim sekundama susreta, pri gostujućem vodstvu 29:28, na liniju sedam metara stupa Valentin Ghionea, no njegov pokušaj sigurno zaustavlja hrvatski vratar Šego te Kielce po 12. puta u povijesti podiže pehar osvajača domaćeg prvenstva.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Michal Jurecki i Krzysztof Lijewski s po pet postignutih pogodaka, Ivan Čupić je dodao njih pet, Denis Buntić dva, Manuel Štrlek jedan, Željko Musa se nije upisao u listu strijelaca, Slawomir Szmal sakupio je pet obrana, a Marin Šego tri.

PGNiG Superliga, finalni susreti:
Vive Tauron Kielce - Wisla Plock 31:26 (13:11)
Vive Tauron Kielce - Wisla Plock 25:16 (11:10)
Wisla Plock - Vive Tauron Kielce 28:29 (17:14)

Foto: vtkielce.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2015. u 14:25
    Zašto ovaj čovjek nije u reprezentaciji? Uz dužno poštovanje svih ostalih vratara, on je najkonstantniji...
    Obrisan korisnik