Nogomet

Video: Santini lijepim golom donio bod protiv Anderlechta, Gent prvi puta u 115 godina prvak Belgije

Borna Rupnik • petak, 22.05.2015.
Video: Santini lijepim golom donio bod protiv Anderlechta, Gent prvi puta u 115 godina prvak Belgije
Foto: EPA

Belgija i Danska dobile su nove nogometne prvake svojih zemalja, a Ivan Santini ponovno se upisao u listu strijelaca. Ovoga je puta zatresao mrežu Anderlechta.

Po prvi puta u svojoj 115 godina dugačkoj povijesti nogometne sekcije, belgijski Gent domogao se naslova prvaka države. Kolo prije kraja, Gent ima pet bodova prednosti nad drugoplasiranim Club Bruggeom.

Titulu je proslavio domaćom pobjedom nad Standardom iz Liegea (2:0), odnosno golovima kapetana Kumsa - prvim u sezoni - te Neta s bijele točke.

Gent je dva puta bio drugi (1955. i 2010. godine), a ove je sezone u Ligi za prvaka izgubio samo jednom i uspio preskočiti Club Brugge. "Uvijek smo vjerovali da možemo nešto napraviti, a pobjeda nad Anderlechtom u gostima dala nam je osjećaj da možemo do naslova", objasnio je trener Hein Vanhaezebrouck. Član Genta je i hrvatski branič Ante Puljić, a ove je sezone upisao tri nastupa.

Istovremeno je Anderlecht prokockao vodstvo 2:0 kod Kortrijka, a bod je domaćinu osigurao Ivan Santini efektnim primanjem na prsa i golom u 80. minuti za konačnih 2:2.

Novog prvaka države imaju i Danci. Tri kola prije kraja Midtjylland je odigrao 0:0 protiv Vestsjaellanda i pobjegao svojim pratiteljima na nedostižnu razliku.

Midtjylland je osnovan tek 1999. godine spajanjem Ikasta i Herning Fremada, a kapetan Bak je poručio: "Ovo je nevjerojatno, tim više što smo sve riješili tri utakmice prije kraja prvenstva".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2015. u 18:13
    santini zasluzuje poziv u reprezentaciju, pogotovo sad kad su nam svi napadači van forme ili odustali od dresa reprezentacije, on je praktički jedini koji konstantno daje golove
    Obrisan korisnik