Nogomet

Mario Jelavić u Švedskoj: "Dosadila mi je sintagma 'mlad i talentiran'. Lakše ću u veliki klub kao pojačanje"

Borna Rupnik • petak, 22.05.2015.
Mario Jelavić u Švedskoj: "Dosadila mi je sintagma 'mlad i talentiran'. Lakše ću u veliki klub kao pojačanje"
Foto: Duje Bonačić

Mario Jelavić, bivši napadač mlađih Hajdukovih kategorija, nogometnu sreću traži u prvoj švedskoj ligi.

S 21 godinom, Mario Jelavić zaputio se prema Švedskoj i nastupa u dresu prvoligaša Atvidabergsa. Ove sezone priliku uglavnom dobiva s klupe, no uspio je upisati prvijenac protiv GIF Sundsvalla.

Jelavić se pokušao nametnuti u prvoj momčadi Hajduka, a potom i u Manchester Cityju te Atletico Madridu.

"Bio sam najbolji strijelac Hajdukovih priprema u Austriji, ali to nije bilo dovoljno da zadovoljim struku u Hajduku. Kada sam vidio da me po povratku s priprema nema niti na mapi, srušio mi se svijet. Cijeli život sam sanjao da istrčim na Poljudu u dresu najdražeg kluba. U meni se rodio inat da im pokažem kako su u krivu. Kod nas se najmanje cijene igrači ponikli u Hajdukovoj školi", ispričao je Jelavić za SN o svojoj prvoj epizodi.

S Manchester Cityjem također je trenirao na pripremama u Austriji, a tadašnji trener Roberto Mancini dao je zeleno svjetlo za profesionalni ugovor.

"Osobno mi je došao i rekao da sam zadovoljio njegove kriterije. Nažalost, strogi zakon oko radnih dozvola mi je drugi put u životu srušio snove, ali tada sam vidio da se mogu nositi s najboljim igračima svijeta", nastavio je hrvatski napadač.

U Atletico Madridu, nakon provjere kod Diega Simeonea, ponudili su mu mjesto u drugoj momčadi.

"Uživao sam u Simeonovim treninzima. Jednom prilikom, nakon trening-utakmice, pozvao me da pucam penal. Na vratima je stajao Miguel Angel Moya, a Simeone je stao do vratnice i htio me omesti vičući glasno Mario, Mario. Samo sam se nasmijao i zabio gol", prepričao je Jelavić.

"Mnogi bi objeručke prihvatili drugu momčad Atletica, ali ja sam vjerovao u sebe i zahvalio se na lijepim riječima. Dosadila mi je sintagma 'mlad i talentiran' te sam želio priliku na seniorskoj razini. Smatrao sam da ću lakše do velikog kluba ako dođem kao pojačanje", objasnio je Mario Jelavić odluku o selidbi u Švedsku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2015. u 14:38
    Iskreno ne znam zašto ga je Atletico i dovodio, nisam primijetio nekakav svjetski talent kod njega. Ali isto tako nisam vidio niti da je negdje dobio pravu šansu pa ga ne mogu komentirati.
    Obrisan korisnik
  • anetisi22.05.2015. u 13:15
    ahahahaha koja prevara od igrača..kao nije htio igrati za atletico B, ali zato može igrati za B ekipu nekog švedskog ligaša za kojeg 90% ljudi nije čulo..
    anetisi
  • Obrisan korisnik22.05.2015. u 13:12
    Dečko ima pravo željeti nešto, ne vidim problem u tome. Napravio je pametan potez kada je otišao iz Atletica u Švedsku, ali nije trebao odmah iz HNL-a srljati u inozemstvo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.05.2015. u 12:39
    Dobro, Mario, koga ti lažeš?
    Obrisan korisnik