Tenis

Ždrijeb Roland Garrosa šaren za Hrvate - tenisači nisu bez šanse, težak ždrijeb za tenisačice

Branimir Korać • petak, 22.05.2015.
Ždrijeb Roland Garrosa šaren za Hrvate - tenisači nisu bez šanse, težak ždrijeb za tenisačice
Foto: EPA

Nakon što su okončani svi kvalifikacijski dvoboji, poznat je i potpun ždrijeb Roland Garrosa. Hrvatski tenisači bili su nešto sretniji od tenisačica...

Borna Ćorić prvog protivnika ima u Samu Querreyu, Amerikancu s kojim se još nije susretao, ali protiv kojeg nije bez šanse. Querrey je poznat po dobrom servisu i solidnom voleju te će Ćorić morati biti spreman za takvu igru. Pobjednik ovog dvoboja ide na boljeg iz meča između Tommyja Robreda i Andreja Golubjeva.

Neugodnog protivnika dobio je Marin Čilić koji je daleko od prave forme, a morat će igrati protiv Robina Haasea koji se upravo na zemlji najbolje snalazi. Čilić ima dobra iskustva s Haaseom, jedina dva poraza ubilježio je još prije više od deset godina u juniorskom tenisu, a kasnije je Marin dobio sva četiri međusobna dvoboja. 2008. godine susreli su se u Roland Garrosu, a tada je Čilić bio bolji sa 7:6, 6:2, 7:6 dok su naredna dva meča završena pobjedama Čilića u tri seta. Pobjednik ovog meča u drugom kolu igra protiv boljeg iz dvoboja Jamesa Duckwortha i Andree Arnaboldija što bi trebala biti lakša zadaća.

Ivanu Dodigu ždrijeb je donio veterana Radeka Štepaneka što nije loš izbor. Nekada ranije Štepanek bi bio favorit, međutim Čeh je danas na kraju svoje igračke karijere i Dodig s pravom može očekivati prolaz u ovom dvoboju. Dosad su se jednom susreli i to još 2007. godine u Gstaadu gdje je Štepanek bio bolji u dva seta. Težak posao očekuje pobjednika ovog meča u drugom kolu gdje prijeti Tomaš Berdych.

Po prvi puta na zemljanoj podlozi susrest će se Ivo Karlović i Marcos Baghdatis. Dosad su igrali triput na "hardu", dva puta je slavio Baghdatis i to posljednji put ove godine u trileru u Zagrebu. Karlović tako ima lijepu priliku za osvetu u Parizu. Pobjednika očekuje dvoboj protiv boljeg iz meča Džumhur - Južnji.

Zanimljiv ždrijeb ima Ana Konjuh koju očekuje Margarita Gasparjan. Iako Ruskinja nije poznato ime široj javnosti, riječ je o dobroj igračici koja u posljednje vrijeme igra vrlo dobro i Konjuh mora biti jako oprezna. Gasparjan je morala igrati kvalifikacije, ali izuzev posljednjeg meča protiv Zanevske, bila je vrlo uvjerljiva. Pobjednica ovog meča ide na bolju iz dvoboja Bethanie Mattek-Sands i Irine Camelije Begu.

Bez obzira što je slavila u jedinom dosadašnjem dvoboju u Kini prije tri godine, Donna Vekić ima vrlo težak ždrijeb i kao autsajder ulazu u dvoboj protiv Francuskinje Caroline Garcije. Garcia je u međuvremenu jako napredovala, Donna već duže vrijeme stagnira i to se osjeti na rezultatima. Pobjednicu ovog dvoboja očekuje bolja iz meča Bojane Jovanovski i Lesije Tsurenko.

Sa ždrijebom neće biti zadovoljna niti Mirjana Lučić-Baroni koja mora igrati protiv za nju vrlo neugodne Amerikanke Lauren Davis. Bez obzira na formu, Lučić-Baroni je dosad uredno gubila od Davis i u sva tri dosadašnja dvoboja nije uspjela doći do pobjede. Pobjednica će za nagradu igrati protiv Simone Halep.

Petra Martić uspješno je odradila posao u kvalifikacijama, na kraju je eliminirala Terezu Mrdežu, ali u glavnom ždrijebu je očekuje vrlo težak posao. Igrat će protiv Španjolke Garbine Muguruze koja je priličan favorit u ovom dvoboju. Pobjednica ovog meča igrat će protiv bolje iz susreta Tatjane Marije i Camile Giorgi.

Ajla Tomljanović na WTA Touru i dalje nastupa za Hrvatsku, ali zato na Grand Slam turnirima nastupa za Australiju. Tako će u prvom kolu imati australski dvoboj protiv Casey Dellacque.

Tenisači:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Jarkko Nieminen (Finska)
Grigor Dimitrov (Bugarska, 10) - Jack Sock (SAD)
Borna Ćorić (Hrvatska) - Sam Querrey (SAD)
Nicolas Almagro (Španjolska) - Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina)
Quentin Halys (Francuska) - Rafael Nadal (Španjolska, 6)
Andy Murray (Velika Britanija, 3) - Facundo Arguello (Argentina)
Marin Čilić (Hrvatska, 9) - Robin Haase (Nizozemska)
Lukaš Lacko (Slovačka) - David Ferrer (Španjolska, 7)
Kei Nishikori (Japan, 5) - Paul-Henri Mathieu (Francuska)
Ivan Dodig (Hrvatska) - Radek Štepanek (Češka)
Yoshihito Nishioka (Japan) - Tomaš Berdych (Češka, 4)
Stan Wawrinka (Švicarska, 8) - Marsel Ilhan (Turska)
Ivo Karlović (Hrvatska, 25) - Marcos Baghdatis (Cipar)
Alejandro Falla (Kolumbija) - Roger Federer (Švicarska, 2)

Tenisačice:
Serena Williams (SAD, 1) - Andrea Hlavačkova (Češka)
Maria-Teresa Torro-Flor (Španjolska) - Viktoria Azarenka (Bjelorusija, 27)
Sloane Stephens (SAD) - Venus Williams (SAD, 15)
Karin Knapp (Italija) - Caroline Wozniacki (Danska, 5)
Petra Kvitova (Češka, 4) - Marina Eraković (Novi Zeland)
Margarita Gasparjan (Rusija) - Ana Konjuh (Hrvatska)
Kristina Mladenović (Francuska) - Eugenie Bouchard (Kanada, 6)
Ana Ivanović (Srbija, 7) - Jaroslava Švedova (Kazahstan)
Donna Vekić (Hrvatska) - Caroline Garcia (Francuska, 31)
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) - Lauren Davis (SAD)
Evgenija Rodina (Rusija) - Simona Halep (Rumunjska, 3)
Carla Suarez Navarro (Španjolska, 8) - Monica Niculescu (Rumunjska)
Garbine Muguruza (Španjolska, 21) - Petra Martić (Hrvatska)
Casey Dellacqua (Australija) - Ajla Tomljanović (Australija)
Kaia Kanepi (Estonija) - Maria Šarapova (Rusija, 2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios25.05.2015. u 12:05
    Iskreno, ne znam od kud vam informacija da Querry ima dobar volej?? Da se radi o Lopezu, jos bi mi bilo jasno, a Querry sve iole teže voleje igra ko drvo.
    rios
  • interreg23.05.2015. u 13:30
    kakava su to pravila koja dozvoljavaju se igra za dvije drzave? Bas smijesno.
    interreg
  • Totalna_Pasiva22.05.2015. u 23:17
    Sretno svima! Velika šteta što se ždrijeb posložio tako da se Đoković i Nadal sastaju već u 1/4 finala. Taj dio ždrijeba je puno teži i tu će se naći pobjednik.
    Totalna_Pasiva