Rukomet

Mrđen: "Izgledi su 50-50", Gaće: "Odigrala li Hrvatska kako može, šanse su podjednake"

Sportnet • nedjelja, 24.05.2015.
Mrđen: "Izgledi su 50-50", Gaće: "Odigrala li Hrvatska kako može, šanse su podjednake"
Foto: EPA

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija okupila se ove nedjelje, 24. svibnja, ispred Doma sportova u Zagrebu.

Hrvatice kreću put Umaga na prvu fazu priprema za nadolazeće kvalifikacijske susrete sa Švedskom za Svjetsko prvenstvo 2015. u Danskoj.

Prvi kvalifikacijski susret sa Švedskom Hrvatice očekuje 7. lipnja u Koprivnici s početkom u 17:15 sati, a uzvratni susret u Švedskoj na rasporedu je 14. lipnja u 18:15 sati.

Tijekom prva četiri dana treninga reprezentacija neće biti u punom sastavu s obzirom da neke igračice tek završavaju svoja prvenstva.

"Znamo što nam kvalifikacije donose, plasman na SP i eventualno Olimpijske igre, te ćemo se potruditi da ih završimo kako treba. Švedska je težak protivnik, ali odigramo li kako možemo, šanse su nam podjednake", rekla je reprezentativka Anita Gaće.

"Šveđanke nećemo podcijeniti, a sve smo umorne nakon duge sezone. Nadam se da ćemo se odmoriti i pripremiti najbolje što možemo", dodala je.

Kojim bi rezultatom Hrvatska mogla biti zadovoljna u Koprivnici?

"Od Švedske smo izgubili u Varaždinu, ali prije smo ih znali dobivati. Mislim da su izgledi 50-50, ako odigramo dobro u Koprivnici, imat ćemo prilike u uzvratu, bez obzira bilo to jedan ili pet razlike. Moramo složiti kvalitetnu obranu i zaustaviti njihov brzi napad čim osvoje loptu", objasnio je izbornik Goran Mrđen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!