Tenis

Ivanović na Vekić, Šarapova i Stosur u trećem kolu

Davor Kovačević • srijeda, 27.05.2015.
Ivanović na Vekić, Šarapova i Stosur u trećem kolu
Foto: EPA

Prije i poslije senzacije koju je napravila Mirjana Lučić-Baroni, sve favoritkinje odradile su svoj posao. Donna Vekić saznala je svoju protivnicu u trećem kolu, a to će biti Ana Ivanović.

Samo dva dana nakon što je zaradila zvižduke francuske publike odbivši dati intervju pod izlikom lošijeg zdravstvenog stanja, Maria Šarapova ponovno je izmamila pljesak. Malo manje od dva školska sata trebala su joj da završi posao sa sunarodnjakinjom Vitalijom Djatčenko i da publici pošalje svoj prepoznatljivi poljubac, ali i da izbori susret sa Samanthom Stosur, samo stepenicu niže nego je to bilo lani (osmina finala). No sasvim dovoljno da Matsu Wilanderu bude u užem krugu kandidata za must-watch mečeva trećeg kola.

Svoju protivnicu za treće kolo saznala je Donna Vekić. Japanku Misaki Doi nije puno dijelilo do drugog velikog upseta u ženskom dijelu, no Ana Ivanović je poslije gubitka prvog seta napravila preokret i izborila novi hrvatsko-srpski okršaj. Prvi između Ivanović i Vekić.

Nakon što je u prvom kolu postala internet-hit sa svojim servisima „ispod pojasa“, Virginie Razzano okončala je svoj put na ovogodišnjem Roland Garrosu. Tenisačica koja je 2012. napravila nešto što nitko nikada nije, pobijedila Serenu Williams u prvom kolu nekog Grand Slama, izdržala je deset gemova na terenu s Carlom Suarez-Navarro kada je bol bila prejaka i uzrokovala predaju.

Na Španjolku u nastavku turnira će Flavia Pennetta. Talijanka, inače nova zaručnica Fabija Fogninija, je puno brže i bezbolnije preskočila drugu prepreku nego je to bio slučaj s prvom. 53 minute bile su joj potrebne za Magdalenu Rybarikovu koja je osvojila dva gema. Identična je sudbinu zadesila i Japanku Kurumi Nari prema kojoj je nemilosrdna bila Lucie Šafarova.

Ajla Tomljanović, za ITF Australka, za WTA još uvijek Hrvatica, zabila se u njemački zid koji je sagradila Angelique Kerber. Ljevoruka Njemica je Australki je prepustila pet gemova i pokazala joj izlazna vrata Roland Garrosa.

Za dramu dana pobrinule su se Yulia Putinceva i Elena Svitolina koje su odluku o pobjednici donijele tek nakon 16 gemova trećeg seta. Svitolina je imala priliku i ranije završiti posao, servirala je za meč kod rezultata 5:4, no taj je test položila u 35. gemu meča.

Roland Garros, drugo kolo, žene:
Anikka Beck (Njemačka) – Paula Kania (Poljska) 6:2, 6:2
Maria Šarapova (Rusija) – Vitalija Djatčenko (Rusija) 6:3, 6:1
Sabine Lisicki (Njemačka) - Daria Gavrilova (Australija) 6:1, predaja Gavrilove
Lucie Šafarova (Češka) – Kurumi Nara (Japan) 6:2, 6:0
Samantha Stosur (Australija) Amandine Hesse (Francuska) 6:1, 6:0
Alize Cornet (Francuska) – Alexandra Dulgheru (Rumunjska) 6:2. 7:5
Elena Svitolina (Ukrajina) – Yulia Putinceva (Kazahstan) 1:6, 7:5, 9:7
Elena Vesnina (Rusija) – Polona Hercog (Slovenija) 2:6, 6:1, 6:3
Angelique Kerber (Njemačka) – Ajla Tomljanović (Australija) 6:3, 6:2
Garbine Muguruza (Španjolska) – Camile Giorgi (Italija) 6:1, 6:4
Elena Makarova (Rusija) – Teliana Pereira (Brazil) 6:2, 5:7, 6:3 Carla Suarez-Navarro (Španjoska) – Virginie Razzano (Francuska) 6:3, 1:0 predaja Razzano
Flavia Pennetta (Italija) – Magdalena Rybarikova (Slovačka) 6:2, 6:0
Ana Ivanović (Srbija) – Misaki Doi (Japan) 3:6, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac28.05.2015. u 14:19
    nadajmo se da će Ana imati jedan od "onih" dana..jer ako je prava,Donna tu nema što tražiti..
    teniosac