Nogomet

UEFA upozorava na "rizik od farse" i razmatra bojkot, Blatter: "Razumijemo razočaranje"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.05.2015.
UEFA upozorava na "rizik od farse" i razmatra bojkot, Blatter: "Razumijemo razočaranje"
Foto: EPA

Europska nogometna federacija zajednički je reagirala na zbivanja u Fifi uoči očekivanih predsjedničkih izbora.

Na sastanku Izvršnog odbora Uefe, na kojemu je sudjelovao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, odlučeno je kako će se od Svjetske nogometne federacije tražiti odgoda nadolazećih predsjedničkih izbora.

"Današnji događaji su katastrofa za Fifu i bacaju ljagu na imidž nogometa u cjelini. UEFA je duboko šokirana i ražalošćena zbog toga. Ovi događaji još jednom pokazuju kako je korupcija duboko ukorijenjena u kulturu Fife. Postoji potreba da se cijela FIFA obnovi i da se provede istinska reforma", poručili su iz Uefe.

"Postoji rizik da se predstojeći kongres Fife pretvori u farsu", dodaje se, a članice Uefe razmislit će i o bojkotu predviđenog programa u Zürichu.

Sadašnji predsjednik Fife Sepp Blatter sva je zbivanja, koja su počela uhićenjem visokih dužnosnika, prokomentirao priopćenjem.

"Ovo su teška vremena za nogomet i Fifu. Razumijemo razočaranje i shvaćamo kakav će utjecaj imati na naš imidž. No, treba biti jasno da su dobrodošle sve akcije i istrage koje će podržati naše već poduzete mjere protiv bilo kakvih zloporaba u nogometu", tvrdi Blatter.

"FIFA je još prošle godine dostavila tražene dokumente švicarskim vlastima jer takvim nepravilnostima nema mjesta u nogometu. FIFA je odmah suspendirala sve navedene pojedince, kao što je činila sa svima koji su narušili Etički kodeks proteklih godina. Nastavit ćemo surađivati s vlastima kako bismo vratili vaše povjerenje", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nogometna čarolija28.05.2015. u 12:21
    ovi u UEFI se ponašaju kao da su oni čisti, a dio su iste nogometno-elitističke mafije
    nogometna čarolija