Nogomet

Bolni poraz Dnipra: "Koji je smisao kada izgubite finale? Propustili smo priliku života"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.05.2015.
Bolni poraz Dnipra: "Koji je smisao kada izgubite finale? Propustili smo priliku života"
Foto: EPA

Dnipro nije uspio dosanjati trofej Europske lige. Sevilla je u Varšavi bila bolja i pobijedila 3:2, a u ukrajinskom taboru teško je bilo podići glave.

Unatoč golemom motivu i ranom vodstvu, momčad Nikole Kalinića iz Dnipropetrovska ostala je praznih ruku. Andalužani su rekordni četvrti put osvojili Europsku ligu, odnosno Kup Uefe.

"Sevilla je bila iskusnija, makar smo mi svejedno pokušavali igrati onako kako želimo. Trudili smo se zaustaviti ih, ali nismo mogli spriječiti njihove golove. Treći smo im darovali", sažeo je trener Dnipra Miron Markevič.

"U prijašnjim utakmicama sigurno ne bismo izgubili nakon vodstva. Naš branič Douglas nije odigrao svoju najbolju utakmicu, nije se dobro nosio s Baccom, koji je odigrao vrlo dobro. Za nastavak borbe u prvenstvu i ovu razinu europskog natjecanja treba nam još nekoliko dobrih igrača", smatra Markevič.

Razočarani su bili i nogometaši ukrajinske momčad, uključujući i Jevhena Seleznjova te kapetana Ruslana Rotana, koji tako nije dobio priliku podići trofej u Varšavi.

"Poraz boli, neovisno o svemu što ste ranije postigli, s obzirom da u finalu razmišljate samo o pobjedi. Svom sinu sam odmah objasnio da treba prihvaćati samo medalje za pobjednike, a ne one za druga mjesta", rekao je Seleznjov.

"Prije finala smo napravili neke nevjerojatne stvari, ali koji im je smisao kada izgubite finale? Sve je bilo sjajno i čarobno, a sada smo propustili priliku koja se pruža jednom u životu, izgubili smo utakmicu svojih karijera. U redu, nije tragedija, ali emocije su strahovite", dodao je.

Kapetan Rotan pokušao je pritom objasniti zašto Dnipro nije uspio sačuvati stečeno vodstvo iz prvog dijela, odnosno zašto je primio odlučujući pogodak u drugom dijelu.

"Sevilla nam nije dopustila igrati kako smo željeli. Previše smo se povukli nakon vodstva. Vratili smo inicijativu izjednačenje, a onda je Sevilla iskoristila našu pogrešku. Na kraju više nismo imali snage za novi povratak", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz28.05.2015. u 11:09
    Kao da sam gledao hrvatske klubove u Europi. Neloša igra začinjena s nekoliko potpuno kretenski primljenih pogodaka i naravno poraz.
    sportoz