Nogomet

Revijalna dokazivanja: Rijeka zadnja prepreka Dinamu za sezonu bez poraza, Split očekuje golijadu s Hajdukom

Sportnet • petak, 29.05.2015.
Revijalna dokazivanja: Rijeka zadnja prepreka Dinamu za sezonu bez poraza, Split očekuje golijadu s Hajdukom
Foto: FaH

Dinamo, Rijeka, Split i Hajduk odigrat će u petak svoje posljednje prvenstvene utakmice ove sezone, bez rezultatskih imperativa.

Nakon što su osigurali deseti uzastopni naslov prvaka te osvojili Kup pred nogometašima Dinama je posljednje prvenstveno kolo koje im donosi dvoboj s drugoplasiranom Rijekom. Iako susret nema rezultatsku neizvjesnost domaćini imaju veliki motiv da i u posljednjem kolu pruže dobru predstavu te prvenstvo završe bez poraza.

"Nije nam to pritisak nego samo dodatni motiv jer bi bilo lijepo upisati se u povijest," izjavio je u najavi susreta trener Zoran Mamić te dodao: "Rijeka igra bolje nego jedan dio nastavka sezone što je jako zanimljivo i za pohvalu. Hoće li nas napasti to zna samo njihov trener, ali što god oni odluče ipak se nešto pita i nas. Vjerujem da ćemo zagospodariti terenom unatoč tome što imamo maksimalan respekt prema Rijeci."

Dinamov strateg zbog ozljeda ne može računati na Antolića i Musu dok je Henriquez već otputovao na reprezentativno okupljanje. "Vjerujem da će publika, kao što je to bilo u zadnjih par utakmica, doći na stadion i tako nagraditi obje ekipe. Naravno, ja se nadam da će uživati u nogometu i vidjeti našu pobjedu," poručio je za kraj Mamić.

Nedostaju: Antolić i Musa (ozljede), Pinto (kartoni), Henriquez (reprezentacija)

Iza nogometaša Rijeke još je jedna uspješna sezona koju će završiti gostovanjem kod aktualnog prvaka. Iako u Zagreb putuju bez pritiska gostujući trener Matjaž Kek smatra da je upravo dvoboj protiv Dinama odlična prilika njemu i stručnom stožeru za procjenu na koje igrače može računati u europskim ispitima koji su vrlo brzo pred Rijekom.

"I Dinamo se može pobijediti kao i svaku momčad. Treba imati respekt i treba poštivati samog sebe, rekao sam to igračima. Iako igramo protiv Dinama imamo svoje želje, svoje ciljeve i svoju računicu, mislim da su to svi preduvjeti da ćemo vidjeti kvalitetnu i interesantnu utakmicu, a volio bih da do Zagreba potegnu i naši navijači. Poslali su toliko lijepih slika u svijet i prekrasno je imati tu energiju iza sebe," rekao je Kek.

Slično kao trener razmišlja i Ivan Močinić: "Očekuje nas teška utakmica, znamo kako Dinamo igra a mi ćemo dati sve od sebe da im što bolje pariramo. Posljednje dvije utakmice nismo odigrali na željenoj razini i nadam se da ćemo to promijeniti u ovom susretu," zaključio je.

Nedostaju: Maleš, Moises, Knežević (ozljede),Leovac (kartoni)

Sezona koja se neće označiti uspješnom za Split završava na Parku mladeži gradskim derbijem protiv Hajduka. Iako je igrao finale Kupa, Split nije izborio izlazak u Europu, na kraju će se naći na sredini tablice, a još je i ispao u Županijskom kupu i neće sljedeće sezone braniti ovogodišnje finale nacionalnog Kupa.

Crveni nemaju rezultatskog imperativa, no svejedno žele pobijediti: "Svakako očekujem utakmicu punu golova i da navijači uživaju u njoj. Bez obzira na situaciju na tablici bez rezultatskog značaja, pobjeda bi nam puno značila", kazao je trener Vulić koji se usput ispričao navijačima za poraz od OSK-a iz Otoka.

Za zadnju utakmicu strateg Splitovaca ima nekoliko izostanaka u igračkom kadru. Zbog kartona protiv Hajduka neće nastupiti Rugašević i Roce, a ozlijeđeni su Glavina, Woon i Radotić. U međusobnim omjerima ove sezone gradski rivali su izjednačeni, svaki ima po pobjedu i jednom su remizirali.

Nedostaju: Rugašević, Roce (kartoni), Glavina, Woon, Radotić (ozljede)

Hajduk je ostvario svoj primarni cilj ove sezone, a to je mjesto koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu. Uoči zadnjeg kola MAXtv Prve lige Splićani nemaju briga oko rezultata jer ih nitko ne može "skinuti" s treće pozicije, ali zbog navijača moraju ići na pobjedu protiv gradskog suparnika, te kako bi dokazali tko je "glavni" u gradu pod Marjanom.

"Bez obzira na ostvarene ciljeve, odnosno plasman u Europu i treće mjesto, ova je utakmica bitna kao svaka druga. Uvjeren sam da će momci odigrati ozbiljno, da ćemo pokazati igru koju želimo i da ćemo ostvariti rezultat kojeg želimo. Naravno da ćemo ići na pobjedu, ne bih se bavio ovim poslom da ne idem u svaku utakmicu na pobjedu", rekao je Hari Vukas.

Trener bijelih priznao je kako ni sam ne zna je li mu ovo zadnja utakmica na klupi Hajduka, a istaknuo je kako je treće mjesto trenutna realnost za njegovu momčad. Kao i Vulić, Vukas ima dosta problema s ozljedama igrača, te neće moći računati na najjaču postavu, no zato će priliku dobiti nekoliko mladića iz B momčadi.

Nedostaju: Maloča, Mezga, Caktaš (kartoni), Milevskij, Maglica, Gotal, Sušić, Vršajević (ozljede)

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2015. u 16:52
    oba daju i 3 plus .
    Obrisan korisnik