Tenis

Wozniacki ponovno poražena od Görges, muke za Williams i Kvitovu, Đoković i Nadal bez problema

Branimir Korać • petak, 29.05.2015.
Wozniacki ponovno poražena od Görges, muke za Williams i Kvitovu, Đoković i Nadal bez problema
Foto: EPA

Mečevi drugog kola kod tenisača i tenisačica ponudila su niz odličnih nastupa i nekoliko neočekivanih rezultata. Prvenstveno u ženskom turniru gdje se oprostila Caroline Wozniacki...

Caroline Wozniacki upisala je poraz već u drugom kolu Roland Garrosa. Prošle godine ispala je već u prvom kolu, a ove godine svladala ju je Julia Görges u dva seta. "Stvorila mi je dosta problema u prošlosti i to je učinila opet. Jako mi je žao", rekla je Wozniacki nakon poraza.

Görges protiv Wozniacki ima omjer 4-4 i 3-0 na zemlji stoga ovaj rezultat i nije svjetsko čudo. Njemica je malo promijenila način igre i na drugi način zaigrala protiv Wozniacki. "Igrala sam s malo više spina i s nešto višim lopticama. Ukoliko dobije lopticu u zonu udarca, neće promašiti stoga je bilo vrlo važno kontrolirati meč na taj način", tvrdi Görges.

Dosta se namučila još jednom Petra Kvitova. Nije to bio dobar nastup, dosta je pokazala nervoze i na kraju je izvlačila pobjedu protiv Silvije Soler Espinose. Uspjela je slaviti sa 6:7, 6:4, 6:2, ali uz dosta problema i čak 54 neprisiljene pogreške.

"Bio je to težak meč, drugo kolo na Grand Slamu uvijek je teško", kratko je prokomentirala Kvitova koja je imala realizaciju break lopti slabih 6/20.

Prošle godine Serena Williams ispala je u drugom kolu, a kako je krenulo, činilo se da bi mogla ponoviti taj loš rezultat. Ipak uspjela je preokrenuti meč protiv 105. igračice svijeta Anna-Lene Friedsam i slaviti u tri seta.

"Venus mi je uvijek govorila - pobjeda je pobjeda i dok god prolaziš u sljedeće kolo, možeš napredovati. Znam da mogu stotinu puta bolje odigrati nego u ovom susretu, da smatram drugačije, bila bih u velikim problemima", rekla je Serena.

Treći najduži ženski meč u povijesti Roland Garrosa odigrale su Francesca Schiavone i Svjetlana Kuznjecova. Bivše osvajačice ovog turnira na terenu su provele čak tri sata i 50 minuta. 18 breakova, 168 winnera (87:81 za Schiavone) te 306 poena (160:146 za Schiavone) upisano je u ovom epskom dvoboju. Završilo je pobjedom Talijanke.

Veliki dvoboj očekuje nas u trećem kolu gdje će Serena Williams igrati protiv Viktorije Azarenke. U prošlom dvoboju u Madridu ove godine Williams je spasila čak tri meč lopte. Azarenka je nastavila s dobrom formom i u Parizu te je stigla do nove pobjede.

Od nositeljica ispala je Zarina Diyas koja je igrala protiv Alison van Uytvanck i u čudnom meču upisala poraz. Prvi set dobila je sa 6:0, ali nakon toga sve je bilo na strani Belgijke.

12. nositeljica Kristina Pliškova lagano pada u formi u odnosu na sjajno razdoblje u prvom dijelu sezone. Ovdje ju je svladala Rumunjka Andreea Cristina Mitu nakon velike borbe u tri seta.

Mitu je tijekom meča imala čak 25 break lopti, ali realizirala je samo četiri. Međutim i to je bilo dovoljno za pobjedu i iznenađenje u drugom kolu Roland Garrosa.

Rafael Nadal upisao je svoju 68. pobjedu u Roland Garrosu u 69. nastupu. Nova žrtva bio je Nicolas Almagro, sunarodnjak koji nije uspio stvoriti veće probleme kralju Pariza. Samo 16 pogrešaka napravio je Nadal u cijelom meču, bio je dominantan i zasluženo je slavio.

Nakon meča Nadal je kao veliki ljubitelj nogometa dao i svoje mišljenje o skandalu vezanom uz Fifu. *U sportu, politici i oko sebe trebamo imati ljude koji su spremni biti iskreni i raditi na dobro svih. Isto vrijedi i za Fifu, sve one koji su činili loše stvari treba maknuti i njima nije mjesto tamo."

Andy Murray izgubio je set protiv Joaa Souse, dva puta je opominjan zbog prekoračenja vremena na servisu, međutim ništa ga nije omelo na putu do pobjede. Priznao je da je igrao sporo, ali i da je bilo nenamjerno te da to ipak nije utjecalo na njegovu igru.

"Volim to pravilo, ograničenje je tu s razlogom. Ponekad mi se nenamjerno dogodi da igram sporo, danas je bio slučaj da sam na vrijeme došao na servis liniju, ali su na semaforu prikazivali snimku posljednjeg poena i zato sam čekao. Nije to bio razlog gubitka drugog seta. Jednostavno sam se mučio u tom razdoblju."

Novak Đoković dovršio je posao protiv Gillesa Müllera u tri seta i dobro je za njega da se meč nije odužio. Imao je problema s leđima, tražio je masažu, no nije riječ o ničem ozbiljnom.

"Nije ništa ozbiljno i nema brige za sljedeći meč. Uvjeti za igru nisu bili idealni, bilo je dosta vlage u zraku, loptice su bile teže i kod nekoliko promjena smjera došlo je do krivog pokreta, ništa strašno."

Jeremy Chardy odlično se nosio sa servisom Johna Isnera i uspio je odnijeti pobjedu u četiri seta. Iako je Amerikanac imao 72 posto ubačaja prvog servisa, čak pet puta je gubio početni udarac i Chardy je to znao iskoristiti.

49 winnera Francuza u odnosu na 20 pogrešaka bilo je dovoljno za pobjedu i mjesto u trećem kolu.

Roland Garros, tenisačice, drugo kolo:
Julia Görges (Njemačka) - Caroline Wozniacki (Danska, 5) 6:4, 7:6(4)
Kristina Mladenović (Francuska) - Danka Kovinić (Crna Gora) 6:3, 7:5
Petra Kvitova (Češka, 4) - Silvia Soler Espinosa (Španjolska) 6:7(4), 6:4, 6:2
Serena Williams (SAD, 1) - Anna-Lena Friedsam (Njemačka) 5:7, 6:3, 6:3
Francesca Schiavone (Italija) - Svjetlana Kuznjecova (Rusija, 18) 6:7(11), 7:5, 10:8
Viktoria Azarenka (Bjelorusija, 27) - Lucie Hradecka (Češka) 6:2, 6:3
Alison van Uytvanck (Belgija) - Zarina Diyas (Kazahstan, 32) 0:6, 6:1, 6:4
Andreea Cristina Mitu (Rumunjska) - Karolina Pliškova (Češka, 12) 2:6, 7:6(5), 6:4
Sara Errani (Italija, 17) - Carina Witthöft (Njemačka) 6:3, 4:6, 6:2
Irina Falconi (SAD) - Sesil Karatančeva (Bugarska) 3:6, 6:1, 6:2
Andrea Petković (Njemačka, 10) - Lourdes Dominguez Lino (Španjolska) 4:6, 6:4, 6:4
Timea Bacsinszky (Švicarska, 23) - Tereza Smitkova (Češka) 6:2, 6:0
Madison Keys (SAD, 16) - Belinda Benčić (Švicarska) 6:0, 6:3
Sloane Stephens (SAD) - Heather Watson (Velika Britanija) 6:2, 6:4
Tsvetana Pironkova (Bugarska) - Dennisa Allertova (Češka) 6:3, 7:6(2)

Roland Garros, tenisači, drugo kolo:
Rafael Nadal (Španjolska, 6) - Nicolas Almagro (Španjolska) 6:4, 6:3, 6:1
Andy Murray (Velika Britanija, 3) - Joao Sousa (Portugal) 6:2, 4:6, 6:4, 6:1
Novak Đoković (Srbija, 1) - Gilles Müller (Luksemburg) 6:1, 6:4, 6:4
Jeremy Chardy (Francuska) - John Isner (SAD, 16) 6:4, 4:6, 6:3, 6:3
Pablo Andujar (Španjolska) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka) 6:1, 7:6(5), 3:6, 3:6, 6:4
David Goffin (Belgija, 17) - Santiago Giraldo (Kolumbija) 6:3, 4:6, 7:5, 6:2
Jack Sock (SAD) - Pablo Carreno Busta (Španjolska) 6:7(2), 7:6(4), 6:1, 7:6(4)
Andrej Kuznjecov (Rusija) - Jürgen Melzer (Austrija) 6:1, 5:7, 7:6(0), 7:5
Kevin Anderson (Južna Afrika, 15) - Yen-Hsun Lu (Kineski Tajpeh) 5:7, 6:4, 6:4, 6:4
Thanasi Kokkinakis (Australija) - Bernard Tomić (Australija, 27) 3:6, 3:6, 6:3, 6:4, 8:6
David Ferrer (Španjolska, 7) - Daniel Gimeno Traver (Španjolska) 6:3, 6:2, 6:1
Leonardo Mayer (Argentina, 23) - Jerzy Janowicz (Poljska) 6:4, 6:4, 6:7(1), 6:1
Simone Bolelli (Italija) - Viktor Troicki (Srbija, 31) 6:2, 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!