Rukomet

Ivano Balić: "Kao da je sve prošlo u tjedan dana. Ne bježim od teškog rada oko reprezentacije"

Borna Rupnik • petak, 29.05.2015.
Ivano Balić: "Kao da je sve prošlo u tjedan dana. Ne bježim od teškog rada oko reprezentacije"
Foto: Dario Dodić

S 36 godina na leđima, Ivano Balić odigrat će 5. lipnja svoju posljednju utakmicu, a već je spreman za novi izazov u hrvatskom rukometu.

Njemački Wetzlar susrest će se u zadnjem kolu Bundeslige s Göppingenom, a tada će Ivano Balić, ponajbolji rukometaš svih vremena, zadnji put istrčati na parket.

"Pomalo je smiješno, osjećam se kao da mi je karijera prošla u tjedan dana. No, zahvalan sam na svim uspjesima, mogu se prije svega osvrnuti na dvadesetak godina uglavnom zdravlja", sažeo je Balić najavljujući svoj oproštaj.

U Wetzlar je stigao 2013. godine i odbio je ponudu za produženje ugovora. Zbog problema s leđima više ne trenera, no protiv Göppingena će istrčati.

"Nije bitno kako, nekako ću zaigrati", kaže, "a naravno da mi je bila čast što sam bio biran za najboljeg rukometaša svijeta i najkorisnijeg igrača velikih turnira. No, s pojedinačnim titulama ne možete mnogo, uspjeh momčadi je iznad svega, a bez suigrača sam ništa".

"Nisam znao što me čeka u Wetzlaru, no dobio sam novu priliku i uvijek ću ga se rado sjećati jer su me dočekali raširenih ruku. Wetzlar je bio sjajna posljednja postaja", dodao je.

Po povratku u Hrvatsku primit će koordinacije hrvatske rukometne reprezentacije.

"Vidjet ćemo što budućnost nosi. Radujem se poslu u Hrvatskom rukometnom savezu, ponosan sam što mi se ukazala ta mogućnost. Bit će to težak rad, ali od njega ne bježim", zaključio je.

Balić je s Hrvatskom osvojio svjetsko i olimpijsko zlato, a u karijeri je branio boje Splita, Metkovića, Zagreba, Portland San Antonija, Atletico Madrida i Wetzlara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2015. u 21:34
    Halal Majstore! Sta vise da napisem! HVALA
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2015. u 16:29
    Nisam imao priliku gledati Dražena na utakmici uživo, svi iz obitelji mi govore da je on najveći kojeg su gledali. Zato sam ponosan što mogu reći da sam uživao u vještini rukometnog Mozarta, najvećeg u povijesti tog sporta. Hvala ti na svemu Ivano, nadam se da će mu Njemci dati pravi oproštaj, a ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • vjesu29.05.2015. u 10:29
    Hvala za sve legendo!
    vjesu