Tenis

Kraj za hrvatske predstavnice: Lučić-Baroni poražena u maratonu, Vekić uhvatila tri gema

Branimir Korać • petak, 29.05.2015.
Kraj za hrvatske predstavnice: Lučić-Baroni poražena u maratonu, Vekić uhvatila tri gema
Foto: EPA

Mirjana Lučić-Baroni i Donna Vekić zaustavljene su u trećem kolu Roland Garrosa. Lučić-Baroni pružila je jak otpor domaćoj igračici Alize Cornet dok Donna Vekić nije imala šanse protiv Ane Ivanović...

Hrvatski ženski tenis ostao je bez predstavnica u glavnom ždrijebu Roland Garrosa. Mirjana Lučić-Baroni i Donna Vekić nisu uspjele proći kroz treće kolo.

Lučić-Baroni odigrala je dobar meč protiv Francuskinje Alize Cornet, više od dva i pol sata trajala je borba, a na kraju je Cornet ipak uspjela izvući pobjedu.

Nakon sjajne pobjede protiv Simone Halep, Lučić-Baroni nastavila je u visokom ritmu i u trećem kolu, krenula je u meč s 4:0 i napravila veliki korak prema osvajanju prvog seta. Cornet je uspjela vratiti jedan break, ali ne i drugi.

Lučić-Baroni je uspjela uzeti prvi set sa 6:4, ali Cornet se uspjela u drugom podići i uzvratiti sa 6:3.

Otišlo se u treći set gdje je Lučić-Baroni imala priliku kod 4:3, tu je došla do dvije break lopte, nije ih iskoristila te je kod 5:5 izgubila servis i Cornet je otišla do pobjede.

Lučić-Baroni bila je agresivnija, imala je više winnera (41:25), ali i neprisiljenih pogrešaka (59:26).

Visok poraz upisala je Donna Vekić protiv Ane Ivanović u meču u kojem je uhvatila samo tri gema.

Meč je potrajao samo 53 minute, Vekić je u prvom setu ostala bez osvojenog gema dok je u drugi set bolje krenula, ali nije zadržala tu razinu igre. Povela je s 2:1 uz break, međutim do kraja meča uhvatila je samo jedan gem i oprostila se od turnira.

U konačnici Vekić je imala 23 neprisiljene pogreške i devet winnera ter gotovo 20 poena manje od Ivanović.

Roland Garros, treće kolo:
Alize Cornet (Francuska, 29) - Mirjana Lučić Baroni (Hrvatska) 4:6, 6:3, 7:5
Ana Ivanović (Srbija, 7) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:0, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu29.05.2015. u 16:22
    Upravo tako. Mirjana je kod toga smasha imala veliku priliku, francuskinja je bila uzasno nervozna. U nekim situacijama nije uspjela servirati kosto treba, padala i servirala u pogresno polje...velika steta. Zdrijeb je bio izvrstan za doci daleko.
    vjesu
  • derivoje29.05.2015. u 14:45
    Mirjana je izgubila meč baš kod tih spomenutih 4-3 u trećem setu jer je na break loptu imala smash kojeg je Cornet pročitala... da je to pogodila mislim da bi se Cornet raspala tada jer je pokazivala znakove nervoze, a taj poen ju je 'digao'... šteta, ali čekamo Wimbedon gdje će Mirjanini udarci... [više na forumu]
    derivoje