Nogomet

Figo: "Ponovni izbor Blattera je crni dan za svjetski nogomet", Platini: "Moramo poštovati glasovanje"

Branimir Korać • subota, 30.05.2015.
Figo: "Ponovni izbor Blattera je crni dan za svjetski nogomet", Platini: "Moramo poštovati glasovanje"
Foto: EPA

Luis Figo i Michel Platini bili su veliki zagovaratelji odlaska Seppa Blattera s vrha Fife, međutim Švicarac je ponovno dobio povjerenje i ostao na čelu i naredne četiri godine...

Luis Figo bio je u borbi za prvog čovjeka Fife, ali je odustao od kandidature kako bi povećao šanse Alija bin al-Husseina. Međutim niti to nije pomoglo jordanskom princu da dođe na vrh.

"Još jedan crni dan za Fifu u Zürichu. FIFA je izgubila, ali iznad svega izgubili su svi oni kojima je stalo do nogometa. Događanja od srijede bila su loša za sve one koji su vodili Fifu svih ovih godina. Nogomet za to nije kriv nego njegovi vođe koji su izgubili integritet i iskrenost", tvrdi Luis Figo.

Portugalac smatra uvredom Blatterove riječi da nije mogao znati sve što se događa.

"Gospodin Blatter reagirao je vrlo cinično kada je rekao da ne može sve kontrolirati i to vrijeđa svačiju inteligenciju. Ove osobe koje su s Blatterom surađivale pretvorile su Fifu u negativnu organizaciju. Ako je Blatter imalo zabrinut za nogomet, ne bi se kandidirao, da ima imalo obzira, podnio bi ostavku za nekoliko dana."

Michel Platini odmah je čestitao Blatteru na reizboru i ponovio je da UEFA stoji kod tvrdnje da su potrebne promjene.

"Ponosan sam s činjenicom da je UEFA podržavala promjene u Fifi. One su ključne ako ova organizacija želi vratiti ugled. Čestitam svojem prijatelju Aliju na zavidnoj kampanji i hvala svim organizacijama koje su ga podržale. Moramo popštovati demokratske izbore."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2015. u 19:47
    dobar je blatter
    Obrisan korisnik
  • staropramen30.05.2015. u 13:46
    taj neće ni doživjet kraj mandata, stari prdonja
    staropramen