Tenis

Marin Čilić u drugom tjednu Roland Garrosa, velika serija nastavljena

Branimir Korać • subota, 30.05.2015.
Marin Čilić u drugom tjednu Roland Garrosa, velika serija nastavljena
Foto: EPA

Marin Čilić nastavlja seriju pobjeda na Grand Slam turnirima i seriju pobjeda u tri seta. Ušao je u četvrto kolo Roland Garrosa svladavši u trećem kolu Argentinca Leonarda Mayera...

Marin Čilić nastavio je fantastičan niz pobjeda na Grand Slam turnirima. Ne samo pobjeda, već i pobjeda bez izgubljenog seta, a posljednji koji je protiv Čilića osvojio set bio je Gilles Simon u onom meču osmine finala US Opena.

Protiv Leonarda Mayera u trećem kolu Roland Garrosa po prvi put je izgubio servis ove godine u Parizu, ali nije to utjecalo na konačni rezultat, Marin je malo griješio i poklanjao te je svladao Mayera u tri seta.

22. igrač svijeta bio je dosad najteži izazov u Parizu, Mayer je u dobroj formi, ove sezone igra svoj najbolji tenis u karijeri, no od početka meča Marin je prvenstveno manje griješio i sigurno išao prema pobjedi.

Prvi set dobio je sa 6:4 uz jedan break sredinom seta kada je stigao do 0:40 i uspio doći do prednosti. kasnije je Mayer prijetio povratkom, ali Čilić se uspio izvući iz neugodnih situacija.

Odmah na početku drugog seta Čilić je izgubio servis i Mayer je poveo s 2:0, međutim nakon toga Čilić potpuno dominira, Argentinac radi dosta pogrešaka i to nije prošlo nekažnjeno te Marin osvaja šest gemova u nizu te uzima set sa 6:2.

U trećem setu Mayera je lomio do same završnice kada je uspio kod 4:4 napraviti break i zatim završiti posao te proći u četvrto kolo.

U četvrtom kolu očekuje ga bolji iz meča Davida Ferrera i Simonea Bolellija u kojem je Ferrer priličan favorit. Protiv takvog igrača Marinu će trebati i dalje nizak broj neprisiljenih pogrešaka, protiv Mayera je to dobro funkcioniralo i skupio ih je 21 uz 37 winnera.

Roland Garros, treće kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 9) - Leonardo Mayer (Argentina, 23) 6:3, 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2015. u 15:27
    Bravo Marine, očekivao sam puno teži posao. Ferrer je dobar, ali nije u formi kao zadnjih godina.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2015. u 14:15
    Veseli me ova pobjeda Marina, a još više igra kojom je došao do pobjede. Iskreno, u kakvoj je formi bio prije RG nisam mislio da će imati šanse protiv bilo kojeg ozbiljnijeg prašinara. Ovakvom agresivnom igrom može i Ferreru parirati. Bravo Marine
    Obrisan korisnik
  • vjesu30.05.2015. u 13:59
    Ako i dalje ima takav omjer winnera i neforsirani pogresaka (37:21) onda nije bez izgleda protiv Ferrera. Jer Marin je danas igrao dosta ofenzivno tako da ta statistika dosta hrabri. Ipak, Ferrer na pjesku je tvrd orah i bice favorit u tom dvoboj. Sretno Marine!!
    vjesu