Tenis

Ferrer preokretom do Čilića, Nadal i Đoković rutinirano korak bliže međusobnom dvoboju

Davor Kovačević • subota, 30.05.2015.
Ferrer preokretom do Čilića, Nadal i Đoković rutinirano korak bliže međusobnom dvoboju
Foto: EPA

Šesti dan Roland Garrosa u konkurenciji muškaraca prošao je bez iznenađenja iako je najbliže tomu bio Talijan Bolelli koji je propustio vodstvo od 2:1 u setovima i tako poslao Ferrera na megdan Marinu Čiliću. Korak bliže četvrtfinalnom okršaju stigli su Nadal i Đoković.

Nije to bila previše česta pojava u njegovom drugom dnevnom boravku, ali Rafael Nadal morao se nakratko preseliti s centralnog terena Philippe Chatrier na drugi po veličini Suzanne Lenglen. Nije mu previše smetalo u susretu s Rusom Kuznjecovim kojemu je prepustio svega šest gemova iako je Mats Wilander kasnije imao pitanje upravo u tom smjeru. Je li Nadalu bilo malo nekomotno van Philippe Chatriera?

“Istina je da ima malo manje prostora nego na glavnom terenu, malo je i perspektiva drugačija, ali bilo je sasvim u redu“, otkrio je ljevoruki Španjolac koji je došao na jednu prepreku do najiščekivanijeg meča u novijoj pariškoj povijesti. Do četvrtfinala protiv Novaka Đokovića, a na tom putu stajat će mu, na hrvatsku žalost, Jack Sock koji je uvjerljivom pobjedom nad Bornom Ćorićem postao najmlađi Amerikanac u osmini finala Roland Garrosa još od 1993. godine i velikog Petea Samprasa.

Čilić na Ferrera

Svog protivnika za prvo četvrtfinale karijere u Parizu saznao je Marin Čilić. Prvi hrvatski reket za to će se boriti protiv Davida Ferrera kojeg je Simone Bolelli stavio na najveću kušnju do sada. Talijan je imao 2:1 u setovima, a onda izgubio 11 uzastopnih gemova i i ostao bez iznenađenja. Čilić i Ferrer igrali su četiri puta, a posljednji put još prije velikih pet godina u Madridu kada je Španjolac upisao treću pobjedu.

Philippe Chatrier bio je rezerviran za koga drugog nego za Francuze, a taj je bio Richard Gasquet iako mu protivnik nije bio iz reda onih zbog kojeg bi uvijek platili ulaznicu. Ako ništa, isplatila se plaćena ulaznica, bilo je dramatike, dobrog tenisa, na kraju i teška pobjeda u četiri seta domaćeg predstavnika protiv Kevina Andersona poslije tri sata i 40 minuta igre.

Novaku Đokoviću proteklih su dana puno češća pitanja postavljanja o novoj mladoj nadolazećoj gardi nego o njegovim nastupama i potencijalnom finalu prije finala. S jednim takvim susreo se i iskusio upravo ono što je kasnije rekao: “Stvarno je lijepo znati da su već sada tako dobri igrači“. Pritom, jasno, nije propustio spomenuti ni Bornu Ćorića. Australac, ili bolje rečeno Australac grčkih korijena, Thanasi Kokkinakis zadržao je prvog igrača svijeta na terenu gotovo dva sata i osvojio ukupno 12 respektabilnih gemova.

Kokkinakisov otpor bio je puno žešći nego onaj od kojega se možda nešto više očekivalo. Nick Kyrgios došao je na teren na kojem je čekao Andy Murray u casual izdanju, s već sada prepoznatljivim rozim slušalicama i s novim dodatkom – baseball kapom. Otišao je bez ikakve šanse da zaprijeti Škotu i usput je pokupio manju ozljedu podlaktice.

Roland Garros, treće kolo, muškarci:
Andy Murray (Velika Britanija) – Nick Kyrgios (Australija) 6:4, 6:2, 6:3
Novak Đoković (Srbija) – Thanasi Kokkinakis (Australija) 6:4, 6:4, 6:4
Jeremy Chardy (Francuska) – David Goffin (Belgija) 6:3, 6:4, 6:2
David Ferrer (Španjolska) – Simone Bolelli (Italija) 6:3, 1:6, 5:7, 6:0, 6:1
Richard Gasquet (Francuska) – Kevin Anderson (JAR) 4:6, 7:6 (4), 7:5, 6:4
Rafael Nadal (Španjolska) – Andrej Kuznjecov (Rusija) 6:3, 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2015. u 21:39
    Bit će veselo.
    Obrisan korisnik