Tenis

Azarenka ispustila Serenu Williams, Mitu i Van Uytvanck ponovile 2005. godinu

Davor Kovačević • subota, 30.05.2015.
Azarenka ispustila Serenu Williams, Mitu i Van Uytvanck ponovile 2005. godinu
Foto: EPA

Kao i u drugom kolu, Serena Williams ponovno je bila sasvim blizu porazu, ali je još jednom napravila preokret, ovog puta protiv Azarenke još veći. Rumunjsko i belgijsko iznenađenje napravilo je jednu od priča dana u Parizu.

Šlager dana, ne samo u ženskoj već i u obje konkurencije, ostavljen je za kraj dana. Serena Williams i Victoria Azarenka meč je dostojan velikog finala, a zbog slabog renkinga Bjeloruskinje uzrokovanog brojnim ozljedama sudbina ih je spojila već u trećem kolu.

Tri gema. Toliko je dijelilo Azarenku do prve pobjede nad Amerikankom još od Cincinnatija 2013. godine nakon kojeg je upisala tri uzastopna poraza. Bjeloruskinja je imala set i break u drugom setu, pa break i u odlučujućem setu, a od tih 2:0 do kraja je meča ostala bez gema. Mlađa sestra Williams preživjela je još jedan bliski susret s izlaznim vratima Pariza.

Za američki dvoboj u osmini finala pobrinula se Sloane Stephens koja je ispustila tek pet gemova protiv Bugarke Pironkove, a isti je broj gemova protivnici, Rumunjki Begu, prepustila i Petra Kvitova koja će za četvrtfinale igrati protiv Bacsinszky koja je, pak, nastavila igrati tenis karijere i s turnira ispratila Madison Keys.

Prošlogodišnje četvrtfinale ove je godine reprizirano u trećem kolu. Sara Errani uspješno se revanširala Andreji Petković, a za mjesto gdje je zapela lani borit će se protiv Njemice Goerges koja je pobjedom nad Falconi ponovila najbolji rezultat sezone ostvaren na Australian Openu.

Poznato je da su najveći turniri velika prilika da od anonimnog tenisača ili tenisačice uz malo ili više sreće možete postati tema rasprava teniskih krugova. U taj su krug stigle belgijska tenisačica Alison Van Uytvanck i rumunjska Cristina Andreea Mitu koje su tek peti put u povijesti Grand Slamova postale najniže plasirane igračice koje će međusobno odlučiti o putnici u četvrtfinale, a prve još otkako su se2005. godine, također u Parizu, za istu stvar borile Karatantčeva i Gagliardi. Belgijka je 93. na WTA ljestvici, a Rumunjka, koja je ranije odradila veći dio posla izbacivši Pliškovu, 100. igračica svijeta.ne treba ni spominjati da im je ovo i najveći rezultat u dosadašnjim ne previše zapaženim karijerama.

Roland Garros (ž), treće kolo:
Petra Kvitova (Češka) – Irina Begu (Rumunjska) 6:3, 6:2
Andreea Mitu (Rumunjska) – Francesca Schiavone (Italija) 7:5, 6:4
Sara Errani (Italija) - Andrea Petković (Njemačka) 6:3, 6:3
Timea Bacsinszky (Švicarska) – Madison Keys (SAD) 6:4, 6:2
Alison Van Uytvanck (Belgija) – Kristina Mladenović (Francuska) 6:4, 6:1
Julia Goerges (Njemačka) – Irina Falconi (SAD) 6:4, 6:1
Sloane Stephens (SAD) – Cvetana Pironkova (Bugarska) 6:4, 6:1
Serena Williams (SAD) – Victoria Azarenka (Bjelorusija) 3:6, 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!