Liga prvaka - Final Four, polufinale, 30.05.2015.
Kiel
Kiel 27:31 Telekom Veszprem
Telekom Veszprem

Duvnjak bez gola, Sulić tri od tri: Kiel potonuo, Veszprem nakon 13 godina opet u finalu Lige prvaka

Simona Margetić • subota, 30.05.2015.
Duvnjak bez gola, Sulić tri od tri: Kiel potonuo, Veszprem nakon 13 godina opet u finalu Lige prvaka
Foto: EPA

Finale Lige prvaka izborio je i Veszprem koji će u borbu za prvo mjesto s Barcelonom. Nakon 13 godina, Mađari su izborili samo finale pobjedivši Kiel rezultatom 31:27. Na krilima Gerge Ivancsika, Laszla Nagyja i Momira Ilića, mađarska ekipa uspjela se dići u drugom poluvremenu i odnijeti pobjedu nad njemačkim Kielom.

Susret su odlično otvorili Nijemci i utakmicu držali pod kontrolom prvih 20 minuta. Poveli su preko Arona Palmarssona odmah na početku susreta, precizan je zatim bio Marko Vujin, a na 3:0 otišli su ponovno pogotkom Palmarssona. Mađari su mrežu zatresli tek u petoj minuti, a precizan je bio Renato Sulić, no Veszprem se nije mogao opasnije približiti Kielu.

Carlos Ortega dugo je na mađarskoj klupi čekao izjednačenje, a u 22. minuti pogotkom Gerga Ivancsika Veszprem se razigrao i uspio poravnati rezultat. Uslijedili su golovi Momira Ilića i Andreasa Nilssona pa su Mađari otišli u vodstvo (10:12), no prvi dio susreta ipak je završio izjednačenjem. Raspoložen je s druge strane bio Palmarsson i u zadnjoj minuti postavio 13:13.

Drugo poluvrijeme donijelo je plus tri (13:16) Veszpremu u prvih pet minuta, a sjajni su bili Ilić i Laszlo Nagy. Najveću prednost mađarske ekipe postavio je Sulić u 49. minuti kada je na semaforu stajalo 21:27. Nastavili su odličan napad i utakmicu završili u svoju korist rezultatom 31:27 te se nakon 13 godina plasirali u finale.

Kod THW Kiela najviše su se istaknuli Aron Palmarsson s devet od deset pogodaka i Reixach Canellas sa stopostotnih pet od pet. Domagoj Duvnjak od četiri pokušaja nije realizirao niti jedan pa je lista strijelaca ostala bez njegovog imena. Kod MKB-MVM Veszprema najefikasniji su bili Ilić s osam pogodaka, Nagy i Ivancsik svaki po sedam dok je Sulić realizirao tri od tri. Mirko Alilović također je dao svoj doprinos s 12 obrana.

Liga prvaka - Final Four

polufinale

Barcelona33:28Barlinek Industria Kielce
Kiel27:31Telekom Veszprem

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!