Nogomet

Delač i Benko prvaci sa Sarajevom, Rudaru naslov u Crnoj Gori, Šahtar završio ispred Dnipra

Borna Rupnik • nedjelja, 31.05.2015.
Delač i Benko prvaci sa Sarajevom, Rudaru naslov u Crnoj Gori, Šahtar završio ispred Dnipra
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U subotu su zaključena ligaška natjecanja u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori te Ukrajini.

Prvenstvo Bosne i Hercegovine zaključeno je trijumfom momčadi Sarajeva, koja je prvo mjesto nakon osam godina čekanja potvrdila pobjedom 3:1 protiv tuzlanske Slobode u zadnjem kolu. Drugi je tako ostao Željezničar, koji je remizirao 1:1 s Čelikom iz Zenice.

Naslov je tako pripao i Matej Delaču te Leonu Benku, koji se u strijelce upisao i na proslavi titule. "Bilo je neizvjesno, ali Sarajevo se najbolje snašlo i zaslužilo naslov. Sada ćemo pokušati što duže ostati u Europi", rekao je trener momčadi Dženan Uščuplić.

Treće je mjesto u izravnom okršaju sa Širokim Brijegom osvojio Zrinjski, odigravši bez pobjednika 1:1, te tako izborio plasman u kvalifikacije Europske lige.

U Crnoj Gori, drugi je naslov u povijesti osvojio Rudar Pljevlja, ispred prošlogodišnjeg prvaka Sutjeske. Rudar je u zadnjem kolu pobijedio Berane 4:1, a Sutjeska je samo remizirala s Bokeljom 1:1.

Završeno je i ukrajinsko prvenstvo. Kijevski Dynamo Domagoja Vide već je ranije osigurao naslov, a remiji Srninog Šahtara s Karpatyjem (2:2) i Kalinićevog Dnipra kod Hoverle (0:0) znače da je Šahtar ostao drugi, ispred trećeplasirane momčad iz Dnipropetrovska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!