Tenis

Kiša prepolovila program ženskog dijela Roland Garrosa, odrađena samo dva meča

Ivana Spahija • nedjelja, 31.05.2015.
Kiša prepolovila program ženskog dijela Roland Garrosa, odrađena samo dva meča
Foto: EPA

Prva dva meča osmine finala ženskog dijela Roland Garrosa, osim gotovo dvosatnog prekida zbog kiše, ponudila su pobjede Ane Ivanović i Elene Svitoline, koje su svladale Ruskinju Makarovu, odnosno Francuskinju Alize Cornet. Porazom Cornet od Ukrajinke Francuska je izgubila i posljednju predstavnicu u ženskom dijelu ždrijeba...

Dva sata trajao je prekid u Roland Garrosu zbog loših vremenskih uvjeta, kiša i jak vjetar smetali su tenisačima na pariškoj zemlji. Na stadionu Philippe Chatrier snage su odmjerili domaća tenisačica Alize Cornet i Ukrajinka Elena Svitolina, koja je uspjela nadvladati loše vremenske uvjete i doći do pobjede vrijedne četvrtfinala.

Ukrajinka je odlično otvorila meč i s visokih 6:2 uzela je prvi set, a sa sličnom igrom nastavila je i početkom drugog seta kada je povela s 4:2. No, tada je Cornet ubacila u brzinu više i uspjela se vratiti i dovesti set do trinaeste igre, u kojemu je s 11:9 bolja bila Svitolina.

"Očekivala sam takvu igru od Cornet jer je ona veliki borac, vidjela sam mnogo mečeva u kojima je slavila nakon što je dosta zaostajala, ipak, pokušala sam ostati mirna i igrati moju igru"", rekla je Svitolina nakon plasmana u četvrtfinale.

Tamo je čeka ogled sa srpskom tenisačicom Anom Ivanović, koja se također uspjela izboriti s kišom i vjetrom, ali i upornom Ekaterinom Makarovom. Ivanović, postavljena za sedmu nositeljicu, Ruskinju je uspjela svladati u tri seta i zakazati susret sa Svitolinom, koju je svladala u svih pet dosadašnjih susreta na WTA Touru.

Što se samog meča tiče, Ivanović je u prilično izjednačenom prvom setu slavila sa 7:5, ali se u nastavku vratila Ruskinja, koja je sa 6:3 odvela meč u treći, odlučujući set. Srpska tenisačica tu nije dopustila iznenađenje, prepustila je tek jedan gem Makarovoj i s konačnih 7:5, 3:6 i 6:1 rezervirala mjesto u četvrtfinalu.

"Uvjeti su bili zaista teški, padala je kiša i sretna sam što sam uspjela ostati sabrana nakon povratka na teren. Dolaskom na Roland Garros nisam očekivala ovakav uspjeh, ali sam se zbilja trudila u svakom meču i osjećaj je nevjerojatan, ponosna sam na svoju igru", , rekla je Ivanović nakon pobjede, a ovo joj je ujedno i prvi plasman u četvrtfinale Roland Garrosa nakon 2008. godine, one u kojoj je bila svjetski broj jedan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!