Tenis

Nishikori ispisao povijest u Parizu, Tsonga razveselio domaće navijače

Ivana Spahija • nedjelja, 31.05.2015.
Nishikori ispisao povijest u Parizu, Tsonga razveselio domaće navijače
Foto: EPA

Kei Nishikori zvijezda je dana osmine finala muškog dijela Roland Garrosa, Japanac je pobjedom nad Teimurazom Gabašvilijem srušio 82 godine dug japanski rekord bez plasmana u četvrtzavršnicu. Još jedno iznenađenje priredio je Jo-Wilfried Tsonga pobjedom nad četvrtim nositeljem, Čehom Tomašom Berdychom...

Japanac Kei Nishikori nastavio je s odličnim predstavama na pariškoj zemlji, u meču osmine finala je u dva sata igre u tri čista seta svladao Teimuraza Gabašvilija i rezervirao mjesto u četvrtfinalu. Ovaj uspjeh Nishikorija je pomalo i povijesni, pobjedom nad Gabašvilijem postao je prvi Japanac kojemu je pošlo za rukom plasirati se u četvrtfinale još od davne 1933. godine.

Nishikori je ranim breakom u prvom setu pobjegao je na prednost od 3:0 i sa 6:3 uzeo set. Sličan scenarij ponudio je i početak drugog seta, Japanac je nakon oduzimanja servisa došao do vodstva od 4:1, ali se Gabašvili tada probudio i smanjio zaostatak na 5:4, ali je set ipak otišao na stranu Nishikorija. Treći set ponudio je nešto lošiju igru Rusa i Nishikori se s konačnih 6:3 6:4 i 6:2 plasirao u četvrtfinale.

Tamo ga čeka ogled s Jo-Wilfriedom Tsongom, koji je u četiri seta bio bolji od četvrtog nositelja, Čeha Tomaša Berdycha. Tsonga je odlično ušao u meč i u prva dva seta prepustio je tek pet gemova Berdychu, koji je napravio previše pogrešaka, čak 22 neprisiljene u prva dva seta.

Treći set ponudio je nešto izjednačeniju igru, Francuz je pri vodstvu od 5:4 servirao za meč, imao je i dvije meč lopte na svom servisu, ali se Berdych uspio održati, odvesti set u tie-break, gdje je uspio nadoknaditi zaostatak od 3-0, uzeti treći set i ostaviti budnom nadu u preokret.

Čeh je na krilima osvajanja trećeg seta silovito ušao i u četvrti set, poveo je s 3:1, ali se tada probudio i Tsonga, dva puta za redom oduzeo servis Berdychu i sa 6:3 u četvrtom setu došao do pobjede vrijedne četvrtfinala.

Pobjedu vrijednu četvrtfinala dočekao je i Švicarac Stanislas Wawrinka, koji u prilično jednosmjernom meču nije imao previše problema protiv domaćeg tenisača Gillesa Simona. Francuz je raspoloženom Wawrinki ozbiljniji otpor pružio tek u drugom setu, ali sveukupno nedovoljno za bilo kakvu ozbiljniju prijetnju devetom tenisaču svijeta.

Švicarca u četvrtfinalu očekuje dvoboj s boljim iz ogleda Rogera Federera i Gaela Monfilsa, koji je prekinut zbog mraka. Federer je sa 6:3 uzeo prvi set, ali mu je Francuz uzvratio odmah u nastavku, sa 6:4 slavio je u drugom setu nakon čega je igra prekinuta i taj će se meč nastaviti u ponedjeljak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!