Tenis

Kraj Čilićeva puta u Parizu: Ferrer ekspresno do četvrtfinala Roland Garrosa

Davor Kovačević • ponedjeljak, 01.06.2015.
Kraj Čilićeva puta u Parizu: Ferrer ekspresno do četvrtfinala Roland Garrosa
Foto: EPA

Osmina finala ostat će i dalje najbolji rezultat Marina Čilića na Roland Garrosu. David Ferrer hrvatskog tenisača ostavio je tek na osam osvojenih gemova.

Nije ni krenuo, a već je završio. Takav je najvjerodostojniji opis lova Marina Čilića na prvo četvrtfinale u Roland Garrosu. Brži, bolji i kvalitetniji lovac bio je David Ferrer, Španjolac koji je peti put u Parizu izborio ulazak među osam najboljih.

Mašta se među hrvatskim navijačima zagolicala nakon prva tri Čilićeva pariška izdanja, možda i neočekivano dominantna nakon svega što je odigrao ove godine. Ferrer je stvari vratio na početak, tamo gdje su bile prije Pariza, u more neforsiranih pogrešaka s Čilićeve strane što najčešće znači i težak poraz kakav je Španjolac nanio hrvatskom reketu broj jedan, ujedno i četvrti u međusobnoj povijesti.

Da će ovo biti jedna mučna partija Čilića pokazalo je samo otvaranje meča. Ni jedan pogođen prvi servis u šest pokušaja popraćeno s tri neforisrane pogreške. Dovoljno da Ferrer u startu tek drugi put u turniru slomi Čilićev servis, ubrzo zatim i još jednom.

Čilićeva igra nije nudila previše nade u preokret. Pasivno, bez preciznosti, sasvim suprotno od prošloga tjedna. Čak i onda kada bi se ukazala Ferrer bi pokazao zašto je ovdje igrao finale prije dvije godine. Neobranjivi servis pa winner pokraj pasivnog Čilića na dvije vezane break lopte u drugom gemu drugog seta.

Ono što je jedino bilo pohvalno, bio je Čilićev stav. I kod 2:6, 0:2 nudio je sliku tenisača koji vjeruje da može nešto napraviti. Stiskao je šaku, bodrio se, ali danas je sve od početka krenulo u krivom smjeru. Još kada je Ferrer u izdanju kakvom je bio danas. Nije previše poklanjao, a nije s njegove strane bilo ni razloga kada je Čilić odrađivao taj posao. 27 neforisranih pogrešaka u dva seta naspram sedam Ferrerovih. Što je previše, previše je.

Konačan Čilićev slom dogodio se u sedmom gemu trećeg seta. Ukupno peti izgubljeni servis čime je zaokružio vrlo slabo izdanje i čime je na Grand Slamu doživio prvi poraz još od četvrtfinala prošlogodišnjeg Wimbledona. Zvuči puno ljepše nego je bio Čilićev odlazak iz Pariza.

Roland Garros, osmina finala, muškarci:
David Ferrer (Španjolska, 7) – Marin Čilić (Hrvatska, 9) 6:2, 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.06.2015. u 09:01
    Ako Čilić završi među 50 igrača svijeta na kraju godine može me jebat u guzicu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2015. u 19:28
    Šta previše očekujete od čovjeka, nije on neka top klasa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2015. u 17:09
    47 pogreški, tako nikoga ne možeš dobiti, nema se tu što dodati.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2015. u 16:59
    Par poena je odigrao baš vrhusnki ali samo par,treba igrati tako cijeli meč da bi se dobio Ferrer
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2015. u 16:41
    Šteta, pobijediti velikog Arnaboldia a onda izgubiti od nekog Ferrera, šteta
    Obrisan korisnik