Tenis

Đoković i Nadal zakazali epsko četvrtfinale, Federer slomio Monfilsa nakon prekida

Ivana Spahija • ponedjeljak, 01.06.2015.
Đoković i Nadal zakazali epsko četvrtfinale, Federer slomio Monfilsa nakon prekida
Foto: EPA

Susreti osmine finala muškog dijela ždrijeba Roland Garrosa donijeli su redom pobjede tenisača favorita, a Novak Đoković i Rafael Nadal pobjedama nad Richardom Gasquetom, odnosno Jackom Sockom, zakazali su epski dvoboj već u četvrtfinalu...

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković nije imao nikakvih problema u meču protiv Richarda Gasqueta, koji je pao praktički bez ispaljenog metka. Francuz tijekom čitavog meča nije pronalazio odgovor na odličnu igru Đokovića, koji je u nešto manje od dva sata došao do pobjede vrijedne četvrtfinala.

Srpski je tenisač prepustio tek ukupno šest gemova Gasquetu, pogodivši pritom 47 winnera i spasivši osam od devet break prilika. Prvog tenisača svijeta u četvrtfinalu očekuje težak zadatak, dvoboj s deveterostrukim osvajačem krune na pariškoj zemlji, Rafaelom Nadalom.

Španjolac, u ovogodišnjem izdanju postavljen za sedmog nositelja, ponešto se namučio u meču protiv Jacka Socka, čiji je otpor uspio slomiti nakon četiri odigrana seta i nešto više od tri sata igre. Nadal je odlično ušao u meč, prohujao je kroz prva dva seta prepustivši tek četiri gema Amerikancu.

Ipak, treći set donio je izjednačeniji omjer snaga, pljuštali su breakovi na obje strane, a Sock je sa 7:5 odveo meč u četvrti set. Pritisak Nadala nije uspio izdržati, Rafa je s konačnih 6:3, 6:1, 5:7 i 6:2 zakazao susret s Đokovićem, i to na svoj 29. rođendan. Đoković i Nadal do sada su se susreli 43 puta, a u međusobnim ogledima s 23-20 vodi Španjolac.

Mjesto u četvrtfinalu rezervirao je i Roger Federer, koji je nakon nedjeljnog prekida zbog mraka pri rezultatu 1-1 u setovima nakon samo sat vremena igre svladao Francuza Gaela Monfilsa. Švicarac se odvojio odmah u otvaranju trećeg seta i iako se Monfils pokušao vratiti, to mu nije pošlo za rukom, a četvrti set bio je tek rutina za bivšeg svjetskog broja jedan, koji će u četvrtfinalu odmjeriti snage sa sunarodnjakom Stanislasom Wawrinkom.

Uspjeh postavljenih tenisača zaokružio je Andy Murray pobjedom nad domaćom uzdanicom Jeremyjem Chardyjem. Murrayu su za pobjedu bila potrebna četiri seta, a Francuz mu je pružao solidan otpor i zadao dosta problema. Ipak, pobjeda je otišla na stranu Škota, kojeg u četvrtfinalu očekuje dvoboj s Davidom Ferrerom. Španjolac je u svom meču osmine finala svladao hrvatskog tenisača Marina Čilića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.06.2015. u 11:43
    Nadal gubi 3-0 i pada na 11 mjesto atp liste, Čilić će biti bolji od njega :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2015. u 22:02
    šteta što su rafa i nole u istom ždrijebu. Organizatori su trebali paziti na to. Nakon ovog susreta između njih možete slobodno ugasiti tv jer će se znati ko uzima RG. Po meni nole će dobiti 3:1.
    Obrisan korisnik