Tenis

Šafarova šokirala Šarapovu, Serena Williams visjela na rubu ispadanja

Ivana Spahija • ponedjeljak, 01.06.2015.
Šafarova šokirala Šarapovu, Serena Williams visjela na rubu ispadanja
Foto: EPA

Najveće iznenađenje dana u mečevima osmine finala Roland Garrosa je poraz druge nositeljice i braniteljice naslova Marije Šarapove, koju je svladala Čehinja Lucie Šafarova. Težak dan na pariškoj zemlji imala je i Serena Williams, koja se namučila u meču protiv sunarodnjakinje Sloane Stephens...

Čehinja Lucie Šafarova zvijezda je dana u Roland Garrosu, trenutno 13. tenisačica svijeta šokirala je braniteljicu naslova i drugu nositeljicu, Ruskinju Mariju Šarapovu, i to u dva čista seta. Muke po Šarapovoj krenule su već na samom početku meča, Čehinja je breakom pobjegla na prednost od 3:1, ali se Ruskinja uspjela vratiti i set je riješen u trinaestoj igri, gdje je sa 7:3 dominirala 13. tenisačica svijeta.

Šafarova je odlično otvorila i drugi set došavši do prednosti od 3:0, Šarapova se ponovno vratila do izjednačenja, ali je pri vodstvu Čehinje od 5:4 ispustila ključni servis i Šafarova se s konačnih 7:6 i 6:4 plasirala u četvrtfinale.

"Nisam uspjela održati igru na razini, a njoj je to uspjelo i bila je mnogo agresivnija igračica danas. Moja protivnica je bila na višoj razini od mene i to je rezultiralo lošim danom u uredu", rekla je Šarapova nakon poraza.

Šafarova će u četvrtfinalu odmjeriti snage sa Španjolkom Garbine Muguruzom, koja je sa 6:3 i 6:4 bila bolja od talijanske tenisačice Flavije Pennette. Muguruzi je ovo drugo uzastopno četvrtfinale Roland Garrosa, u prošlogodišnjem izdanju priredila je veliko iznenađenje u meču osmine finala pobjedom nad braniteljicom naslova Serenom Williams.

Upravo sličan scenarij onom prošlogodišnjem umalo se ponovno dogodio Sereni Williams, koja je jedva ugrabila pobjedu sunarodnjakinji Sloane Stephens. Prva tenisačica svijeta visjela je na rubu poraza u drugom setu. Stephens je odlično ušla u meč prepustivši sunarodnjakinji tek jedan gem u prvom setu.

Noćna mora za Serenu nastavila se u drugom setu, pri vodstvu Stephens od 5:4 Williams je bila nesigurna na vlastitom servisu i udaljena samo tri poena od poraza, ali uspjela se vratiti i ključnim breakom za 7:5 odvela je meč u treći set. Tamo je prva tenisačica svijeta brzo pobjegla na prednost od 4:2, koju Stephens do kraja nije uspjela sustići. Williams u četvrtfinalu očekuje dvoboj s Talijankom Sarom Errani, koja je s dva puta po 6:2 rutinski svladala Juliju Goerges.

Posljednji četvrtfinalni par čine Njemica Alison van Uytvanck i Švicarka Timea Bacsinszky. Van Uytvanck je tek četiri gema prepustila rumunjskoj tenisačici Andreei Mitu, dok je Švicarka Bacsinszky nakon tri odigrana seta neugodno iznenadila četvrtu nositeljicu, Čehinju Petru Kvitovu. Kvitova je dobro ušla u meč i sa 6:2 uzela prvi set, ali tada se probudila Švicarka, koja je proletjela drugim setom bez izgubljenog gema, a zatim je s konačnih 2:6, 6:0 i 6:3 rezervirala svoje mjesto u četvrtfinalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!