Tenis

Wawrinka pobijedio Federera za povijest, Tsongi polufinale nakon epske bitke

Ivana Spahija • utorak, 02.06.2015.
Wawrinka pobijedio Federera za povijest, Tsongi polufinale nakon epske bitke
Foto: EPA

Stanislas Wawrinka prvi je zaslužio plasman u polufinale Roland Garrosa pobjedom nad Rogerom Federerom, prvom na Grand Slam turnirima. Wawrinka je potpuno dominirao nad bivšim svjetskim brojem jedan, a u polufinalu ga očekuje Jo-Wilfried Tsonga, koji je nakon pet setova došao do pobjede nad Nishikorijem...

Stanislas Wawrinka dugo će pamtiti četvrtfinalni ogled Roland Garrosa protiv Rogera Federera, po prvi put u karijeri svladao je jednog od najboljih tenisača današnjice na nekom Grand Slamu i približio se korak bliže samoj završnici turnira. Ovom pobjedom Wawrinka se osvetio Federeru za poraz u polufinalu Rima tri tjedna ranije, gdje je uspio uhvatiti tek tri gema.

Što se samog meča tiče, Wawrinka je na samom početku oduzeo servis Federeru i poveo s 3:0, što Federer do kraja seta nije uspio dostići. Ipak, Roger se vratio početkom drugog seta oduzevši servis sunarodnjaku, no razinu igre podignuo je i Wawrinka, osvojio četiri gema za redom i sa 6:3 osvojio i drugi set.

Treći set ponudio je izjednačenu igru s obje strane bez međusobnog oduzimanja servisa pa je set, a time i meč riješen u trinaestoj igri, gdje je sa 7- bolji bio Wawrinka. Njemu će u polufinalu društvo praviti Jo-Wilfried Tsonga, koji je nakon epske bitke i tri sata i 45 minuta igre uspio svladati Japanca Keija Nishikorija.

U meču koji je imao i polusatni prekid jer se odlomio komad semafora s rezultatima i pao na teren, Tsonga je dominirao u prva dva seta, prohujao je prvim setom prepustivši tek jedan gem Japancu, da bi malo posustao u drugom, ali je ključnim breakom za 6:4 uzeo i drugi set.

To je bila tek polovica priče, Japanac se probudio u nastavku i na identičan način sa 6:4 uzeo treći set, a potom je sa 6:3 odveo meč u odlučujući peti set. Tsonga se nakon tog dvostrukog šoka ipak uspio sabrati, iskoristio je jednu break priliku i sa 6:1, 6:4, 4:6, 3:6 i 6:3 zakazao dvoboj s Wawrinkom, s kojim ima rezultat 3-3 u međusobnim ogledima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2015. u 15:32
    Ajmo Tsonga u finale pa da Nadal bude izvan prvi 10 tj. 11 .
    Obrisan korisnik
  • Totalna_Pasiva03.06.2015. u 01:39
    Tako je, mislim da je to trebalo napomenuti. Wawrinki sve čestitke, vidim ga u finalu al sutra cekamo finale prije finala.
    Totalna_Pasiva
  • Obrisan korisnik03.06.2015. u 00:59
    Federer nije nijednom oduzeo servis Wawrinki u meču, mogli ste bar pogledat statistike i znali bi. Inače, Federer samo tri puta u karijeri na Grand Slamu nije oduzeo servis protivniku: 2001. USO - Agassi 0/9 2002. USO - Mirnyi 0/5 2015. RG - Wawrinka 0/4
    Obrisan korisnik